Αρχική Νέα Τοπικά Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Εορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

10

     Το ακόλουο έγγραφο σχετικά με τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, στις 19 Απριλίου, απέστειλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας  & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου:
    
     “Σύμφωνα με το Π.Δ. 130/2008 καθιερώθηκε η 19η Απριλίου, ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης (σημειωτέον ότι η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα).
     Στα πλαίσια του Εορτασμού, παρακαλούμε για την οργάνωση σχετικών με την Ημέρα ομιλιών και εκδηλώσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας και για την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. σχετικά, ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν την ανάλογη δημοσιοποίηση και να επικοινωνηθούν με το χιακό κοινό.
     Όπως ήδη γνωρίζετε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου έχει εκδώσει αφίσες- αντίγραφα του έργου του μεγάλου φιλέλληνα Ε. Ντελακρουά «Η Σφαγή της Χίου», τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α., για διανομή στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας.
     Δυστυχώς τα πενιχρά οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν μας επιτρέπουν να οργανώσουμε τις επετειακές εκδηλώσεις που θα θέλαμε και οι οποίες αρμόζουν στη μνήμη ανθρώπων όπως του Λόρδου Βύρωνα, του Ε. Ντελακρουά, του Β. Ουγκώ και άλλων που συνδυάζοντας το φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών συνέβαλαν ουσιαστικά στην απελευθέρωση του τόπου μας.
     Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.
    
    
     Ο Νομάρχης Χίου
     Πολύδωρος Λαμπρινούδης “

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα με θέμα: «Ασφαλές διαδίκτυο»
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτική ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (15-16/4/10)