Αρχική Νέα Τοπικά Ξενάγηση στο ΧΥΤΑ νότιας Χίο- έτοιμος το καλοκαίρι

Ξενάγηση στο ΧΥΤΑ νότιας Χίο- έτοιμος το καλοκαίρι

17

 

 

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα είναι έτοιμος ο ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, αφού το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ήδη εκτελεστεί.
Για να μπορέσει όμως να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όπου ακόμα δεν έχει οριοθετηθεί ο χώρος που θα τοποθετηθεί!
Στις 13 Απριλίου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ξεναγήθηκαν στο χώρο του ΧΥΤΑ, στα Πόδορα μεταξύ Πυργίου και Βέσσα, όπου οι υπεύθυνοι του έργου, διαβεβαίωσαν για την άμεση ολοκλήρωσή του καθώς έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα της εργολαβίας. .

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Παντελής Στεφάνου, που εκπροσώπησε την Νομαρχιακή Αρχή, απουσία του νομάρχη, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει για την προστασία του περιβάλλοντος, στο γενικότερο πλαίσιο του νομαρχιακού σχεδιασμού, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου.


Ο δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλίας Κλεισσάς, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, αναφέρθηκε στην αρχική επιφυλακτικότητα των κατοίκων για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στην περιοχή, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια και ιδιαίτερα όσον αφορά το φορέα διαχείρισης.
Οπως είπε την Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΤΕΔΚ Χίου, όπου αναμένεται να αποφασίσει για τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης των ΧΥΤΑ βόρειας και νότιας Χίου.

Τα στάδια κατασκευής του έργου αλλά και τις μεθόδους που το καθιστούν λειτουργικό και οικολογικό περιέγραψαν οι αρμόδιοι μηχανικοί της ΝΑΧ, Νίκος Αντωνίου και Δημοσθένης Βούκουνας, τονίζοντας και οι δύο ότι ο συγκεκριμένος χώρος ταφής απορριμμάτων δέχεται τα απορρίμματα μόνο συμπιεσμένα.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΔΑ tv
ΦΩΤΟ: ΠΑΤΡΙΔΑ tv

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕορτασμός Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθροΕΥΠΛΟΙΑ- 25o Τεύχος, Απρίλης 2010