Αρχική Green Life Διαδρομές Ικανοποιητική συμμετοχή στην 1η Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή»

Ικανοποιητική συμμετοχή στην 1η Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή»

23

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Έντονο το ενδιαφέρον και μεγάλη η συμμετοχή των επισκεπτών
στην 1η Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή»
στο Ζάππειο Μέγαρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή» που διοργάνωσε στο Ζάππειο Μέγαρο από 8 έως 11 Απριλίου η εκθεσιακή εταιρεία ΑΤΟΥ, δίνοντας την ευκαιρία σε 9.500 επισκέπτες, τόσο σε επαγγελματίες του χώρου της γεύσης όσο και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσουν ένα πολιτισμικό και γευστικό ταξίδι μέσα από επιλεγμένα ελληνικά παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, gourmet προϊόντα μεσογειακής διατροφής, σπάνια προϊόντα περιορισμένης παραγωγής και γεωγραφικής προέλευσης κ.ά.


Η έκθεση χαρακτηρίσθηκε από ένα έντονο πρόγραμμα παράλληλων διαδραστικών εκδηλώσεων, όπως: εξειδικευμένες γευσιγνωσίες ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, σεμινάρια μαγειρικής και μαγειρικά events, ανοιχτές συζητήσεις για τη Μεσογειακή Διατροφή, γαστρονομικές παρουσιάσεις για το μέλι, τα βότανα και τα μανιτάρια, ζωντανές επιδείξεις ανίχνευσης μανιταριού τρούφας.


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων κορυφώθηκε με την διεξαγωγή του Διαγωνισμού Βράβευσης Προϊόντων, όπου οι επισκέπτες ανέδειξαν και βράβευσαν τα προϊόντα εκείνα που κέρδισαν τις εντυπώσεις τους:


1. Το πιο απολαυστικό προϊόν (το προϊόν εκείνο που ενθουσίασε με το άρωμα και τη γεύση του, τη φυσικότητα, την αγνότητα και την αυθεντικότητα του, προσφέροντας ικανοποίηση σε όλες τις αισθήσεις): Προϊόντα από βουβαλίσιο γάλα «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ».


2. Το πιο παραδοσιακό προϊόν (το προϊόν εκείνο που προέρχεται από ελληνικές πρώτες ύλες, βασίζεται σε παραδοσιακή ελληνική συνταγή και αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη, τα έθιμα και την γαστρονομική κουλτούρα του τόπου προέλευσής του): Μαστίχα Χίου «ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ».


3. Το πιο καινοτόμο προϊόν (το προϊόν εκείνο που διακρίνεται για την πρωτοτυπία και την μοναδικότητά του, που χαρακτηρίζεται από έντονη διαφοροποίηση και ιδιαίτερα γνωρίσματα):
Ελαιόλαδο Κορωνέϊκο από τη Μεσσηνία, με γεύση πορτοκάλι «POLIANA».
Μαρμελάδα Μανταρίνι με μέλι φασκομηλιάς, από την Κέρκυρα «ACORDO».


4. Το πιο «πράσινο» προϊόν (το προϊόν εκείνο που ο τρόπος παραγωγής του σέβεται το περιβάλλον και το οικοσύστημα και η ίδια η παραγωγή του αξιοποιεί, στηρίζει και προάγει την αγροτική οικονομία του τόπου προέλευσής του): Βότανα από τη Μεσσηνία «ΛΕΥΚΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ».


5. Το προϊόν με την καλύτερη συσκευασία (το προϊόν εκείνο που η συσκευασία του είναι απόλυτα συνεπής με την ταυτότητα του ίδιου του προϊόντος, παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες, προσφέρει λύσεις και ιδέες για την χρήση του προϊόντος και ταυτόχρονα ξεχωρίζει για την αισθητική της, είναι ελκυστική αλλά και πρακτική): Ελαιόλαδο από τα Κύθηρα «ΑΣΤΑΡΤΗ».


Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη συνδιοργάνωση του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο στην πρωτοβουλία αυτή για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της χώρας μας με όχημα την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης ο νομάρχης Ανατ. Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, καθώς και η πρόεδρος πολιτιστικού τομέα του Δήμου Κηφισιάς κ. Νίνα Βλάχου.


Η διοργανώτρια εκθεσιακή εταιρεία ΑΤΟΥ Α.Ε. προσέθεσε μια ακόμη επιτυχή οργάνωση στην εκθεσιακή της δραστηριότητα και ανανέωσε τη συνάντηση με τους εκθέτες και επισκέπτες για την προσεχή χρονιά.


           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.