Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: ...

Κ. Μουσουρούλης: Ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές για τα στερεά απόβλητα

9

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές σε ό,τι αφορά στα θέματα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων, ζήτησε, μιλώντας την Πέμπτη 15/4, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Μουσουρούλης, κατά την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου.


Ο Βουλευτής, σημείωσε, μεταξύ άλλων,  «την ανάγκη διεξαγωγής μιας λειτουργικής επισκόπησης των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Φο.Δ.Σ.Α., προκειμένου το Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής να μπορεί να αποκτήσει μια ανεξάρτητη και ενιαία εικόνα, πέρα από την πληροφόρηση που του παρέχει το ίδιο το δίκτυο των φορέων».


Ειδικότερα, για τις νησιωτικές περιοχές, τόνισε την ανάγκη «πληρέστερης εξειδίκευσης του σχεδιασμού ενόψει και του Σχεδίου Καλλικράτης» και «ανάπτυξης συνεργειών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Περιφέρειας για το μείζον ζήτημα της ανακύκλωσης, δεδομένου ότι υφίσταται πραγματική αδυναμία ορθολογικής της εφαρμογής». Παράλληλα, πρότεινε τη «θέσπιση ρυθμίσεων συγχώνευσης φορέων στα νησιά, με συγκεκριμένα κριτήρια», αναφέροντας το παράδειγμα της Χίου, όπου η ένταξη και του δεύτερου ΧΥΤΑ του νησιού προσκρούει στην έλλειψη φορέα.


Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης, αναφερόμενος στη πρόβλεψη του νομοσχεδίου για καθορισμό των αμοιβών του προσωπικού του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΣΔΑΠ), μέσω σχετικής ΚΥΑ, έκανε λόγο για καινοφανή πρακτική που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την ασκούμενη πολιτική περιορισμού των μισθών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.Δείτε το Βίντεο από την Ομιλία του Κ. Μουσουρούλη στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://rcpt.yousendit.com/855985275/7a617682f8ecd8245fd06dd947338faf

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.