Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος 2o Προσυνέδριο ΝΔ: συμμετοχή Κ. Μουσουρούλη σε στρογγυλό τραπέζι για την Ανάπτυξη

2o Προσυνέδριο ΝΔ: συμμετοχή Κ. Μουσουρούλη σε στρογγυλό τραπέζι για την Ανάπτυξη

9

Δευτέρα, 19.4.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτο πλαίσιο του 2ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία, ο Βουλευτής Ν. Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, προήδρευσε σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Ανάπτυξη- Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 16/4.

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, ήταν η συζήτηση προτάσεων – ιδεών για την τόνωση της αγοράς, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Αθανασόπουλος Τάκης, τ. Πρόεδρος ΔΕΗ, ο κ. Κορτέσης Μιχάλης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ο κ. Μωϋσής Ραφαήλ, τ. Πρόεδρος Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, ο κ. Παπαδημητρίου Πύρρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Παπαδόπουλος Γιάννης, Γενικός Γραμματέας. Δ.Σ. Ελληνικών Εταιριών Venture Capital, ο κ. Μητσόπουλος Μιχάλης, συντονιστής έρευνας & ανάλυσης ΣΕΒ, ο κ. Καρέλλας Παναγής, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο κ. Θεοδωρόπουλος Γιάννης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας., κ. Καμπουράκης Γιώργος, εκπρόσωπος Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της ΓΣΒΕΕ, του ΣΕΠΕ και του ΣΕΛΠΕ κ.α.


Μέρος της συζήτησης παρακολούθησε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.


Κατά την εισαγωγική του παρέμβαση ο Κ. Μουσουρούλης, σημείωσε:


« Η υποχώρηση της ρευστότητας λόγω της ύφεσης και, κατ’ επέκταση, η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ψυχρό τοπίο στην Ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται και στην εξέλιξη του ελλείμματος του εξωτερικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το πάγιο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών έχει οξυνθεί ιδιαίτερα. Παράλληλα, σημειώνω με έμφαση την υποχώρηση του ποσοστού του ενεργού πληθυσμού που αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτω από 6%, έναντι 9% στην ΕΕ27. Συνεπώς, χρειάζονται τα κατάλληλα μακροοικονομικά, χρηματοοικονομικά και θεσμικά μέτρα, προκειμένου η οικονομία να συνδεθεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα με τις διεθνείς αγορές και, βέβαια, να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας. Κυβέρνηση, επιχειρήσεις και πολίτες ».


Στη συνέχεια και ενόψει 2ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία, ο Κ. Μουσουρούλης και οι Βουλευτές κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Θόδωρος Καράογλου και Γιάννης Βρούτσης, προεδρεύοντες των δυο άλλων Στρογγυλών Τραπεζιών, με θέματα την Μακροοικονομική Πολιτική, και την Απασχόληση, αντίστοιχα, συνέθεσαν τα συμπεράσματα και τα παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.


 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


 Κωστής Μουσουρούλης                                                                                          Βουλευτής Ν. Χίου – Νέα Δημοκρατίαpress@moussouroulis.gr                                              1 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.