Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάρκος Σκούφαλος: το νέο σχολείο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Μάρκος Σκούφαλος: το νέο σχολείο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

16

 ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Με τη γλώσσα των αριθμών είναι πασιφανές ποιο είναι το νέο σχολείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτό που άμεσα περικόπτει τους μισθούς των εκπαιδευτικώνν από 1305, έως και 1724 ευρώ για φέτος, χώρια τα όσα θα χάσουν από τις άλλες αυξήσεις σε ΦΠΑ κλπ, που τριπλασιαζουν τη χασούρα ανά άτομο.
Συνεχίζουν όμως την επιθεση πλήττοντας όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς ως εργαζόμενους, αλλά και τη λειτουργία των σχολείων μετατρέποντάς τα τα σε παραμάγαζα της ιδιωτικής εκπάιδευσης, σε ψιλικατζίδικα.
Δίνουν ως πρώτη δόση λειτουργικών δαπανών για τα σχολέια και Νηπιαγωγεία  της Χίου΄από 900 έως και 2100 ευρώ το ανώτερο, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσά πέρσι ήταν από 1800 έως και 4500 ευρώ το ανώτερο, δηλαδή πετσοκόβουν πάνω από το μισό τις επιχορηγησεις, όταν οι ανάγκες με δεδομένη και την όλη προετοιμασία της γρίπης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και έχουν καλυφθεί με πόρους , που οδηγούν τα σχολέια σε μαρασμό, αφού αυτοί οι πόροι δεν έχουν αντικατασταθεί παρά τις κατά καιρούς αερολογίες των υπευθύνων. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν οι δαπάνες για καθαρίστριες είναι φανερό ότι πολλά σχολέια θα βρεθούν σε δεινή κατάσταση.
Ζητούμενο φυσικά για τους κυβερνώντες και τα φερέφωνα του δικομματιμσού σε αυτοδιοκητικό επίπεδο μέσω του σχεδιαζόμενου Καλλικράτη είναι οι γονέις να πληρώνουν αδρά και να συντηρούν τα σχολεία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως θεραπαινίδα του κεφαλαίου με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με το άλλοθι που τις δίνουν παρθενικές αναλύσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για να διαλέξει την Κική -ΕΕ από τη κακιά Κοκό -ΔΝΤ, φορτώνει και σε αυτό το επίπεδο την κριση στις πλάτες μας, εξακολουθώντας να μας εμπαίζει μιλώντας για καινοτομίες , αριστεία, και αλλαγές με τελικό κατάμαυρο χρώμα.
Κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ κάνουν τη δουλειά τους, αυτό το ρόλο υπηρετούν, οι τσιφλικαδες της ζωής μας είναι .
Οι επιμελέστατοι μνηστήρες της τοπικής αυτοδιοίκησης  πράσινου , γαλάζιου  και “ανεξαρτητουλί” χρώματος  προσπαθούν να έχουν ερμητικά κλειστό το στόμα τους για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα και να αμπελοφιλοσοφούν για όλα τα άλλα. Τη δουλειά τους κάνουν κι αυτοί!  Οι “λαγοί” των πρώτων είναι και μάλιστα έμπειροι στο να σβερκώνουν το λαό!
Ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς. Τι κάνουν οι δάσκαλοι και  νηπιαγωγοί, τι κάνουν γενικά οι εκπαιδευτικοί, τι κανουν οι γονείς, τι κάνουν μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα όλοι οι εργαζόμενοι!
Δέχονται το σφαγιασμό τους; Δέχονται να υποθηκεύεται το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους στο βωμό των κερδών του κεφαλάιου που συνεχίζει ασύστολα να κερδοφορεί και να εκβιάζει; Δέχονται να θεωρούνται αυτοί υπαίτιοι για τις ρεμούλες και λοβιτούρες των καπιταληστών και των κυβερνήσεών τους; Δέχονται να πληρώνουν τα ματωμένα κέρδη και τη χλιδή τους; ΤΩΡΑ είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. ΤΩΡΑ είναι η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ στις πολιτικές τους.
Το ΠΑΜΕ έχει χαράξει το δρόμο του αγώνα ανεξαρτήτως θυσιών, γιατί γνωρίζει το βαθύ κόκκινο που έχουν όσα κατακτήσαμε μέχρι τώρα, γιατί γνωρίζει το μεσαίωνα που μας οδηγούν.
Συνεχίζει με τη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας στα διλλήμματα και στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Ιστορικό ζητούμενο είναι να μη λέιψει κανείς!!! ΕΜΑΣ αφορά!!


Μάρκος Σκούφαλος
Μέλος ΔΣ Συλλόγου δασκάλων  Νηπιαγωγων και εκπαιδευτικών πρωτοβ/μιαςε εκπ/σης Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.