Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάριος Μιχαηλίδης: Να χτυπήσουν τώρα οι καμπάνες, με αφορμή τον ερχομό του...

Μάριος Μιχαηλίδης: Να χτυπήσουν τώρα οι καμπάνες, με αφορμή τον ερχομό του ΔΝΤ

33

 «ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ!»
                   του Μάριου Μιχαηλίδη


 Σήμερα (16 Απρίλη) το λένε ανοιχτά: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έρχεται, δηλαδή, το φέρνουν!. Ό,τι είχαμε ακούσει για Λατινική Αμερική και για χώρες («ανανήψασες») της Ανατολικής Ευρώπης, μας «χτυπάει την πόρτα».
 Οι «Ευρωλάγνοι» μένουν με ανοιχτό το στόμα (η «Ευρώπη της αλληλεγγύης» ξεφούσκωσε). Οι κλακαδόροι του δικομματισμού παλεύουν απεγνωσμένα για την απόδοση ευθυνών. Άλλοι, πιο βαθιά στο «κόλπο», καλούν σε «ευρεία εθνική συνεννόηση» (με όλο τον αστικό πολιτικό κόσμο επί σκηνής). Ο λαός απογοητευμένος, εξοργισμένος, σε μια ραγδαία διαδικασία αλλαγής αντιλήψεων και στάσεων, μουρμουρίζει την ανάγκη για «μεγάλο ξεσηκωμό». 
 Οι στιγμές είναι ιστορικές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, τόλμη, γρηγοράδα, σύστημα και οργάνωση μαζί με έμπνευση και αξιοποίηση της κάθε ευκαιρίας. Εμπρός να «ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ»! Αυτή η έκφραση της μεταπολίτευσης, σε κορυφαίες στιγμές απειλής εκτροπών ή πολιτικών τομών, είναι επίκαιρη ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ! Τώρα που η σύγχρονη ΧΟΥΝΤΑ του κεφαλαίου και των «κοινοβουλευτικών» του εκπροσώπων επελαύνει πιο επικίνδυνη από ποτέ άλλοτε!
      Να βγούμε στους δρόμους, με πικετοφορίες, με ντουντούκες, με αυτοκίνητα, να κάνουμε «σαματά», ενημέρωση «μάχης», να καλέσουμε σε ξεσηκωμό, σαν να είχε ξεσπάσει πόλεμος, γιατί περί πολέμου πρόκειται!
      Να μπούμε δυνατά σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων: το διήμερο 21 – 22 Απρίλη πρέπει να συγκλονιστεί ο τόπος!
 Να ξεφύγουμε από τη μονομερή εμπλοκή με το άλφα ή βήτα νομοσχέδιο! Να επικεντρώσουμε στην ΚΑΤΟΧΗ των ξένων και ντόπιων χρηματιστικών συμφερόντων και να γενικεύσουμε:
      ΚΑΤΩ η πολιτική της εξαθλίωσης, του ξεπουλήματος, του εξανδραποδισμού των εργαζομένων!
      ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης & τιμής για τον αντιστασιακό Χαράλαμπο Κανόνη
Επόμενο άρθροΑνοιξιάτικη μουσική μαθητική βραδιά αφιερωμένη στο Χιώτη ναυτικό.