Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αγνωστο το μέλλον των βρεφονηπιακών σταθμών, καμιά δέσμευση από το υπουργείο

Αγνωστο το μέλλον των βρεφονηπιακών σταθμών, καμιά δέσμευση από το υπουργείο

11

Πέμπτη, 22.4.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καμία σαφή αναφορά για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί για την άμεση τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και τα ΚΔΑΠΜΕΑ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» δεν περιέχει η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, σε σχετική Ερώτηση (8005/23.3.2010) του Βουλευτή N. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Μουσουρούλη.


Στο έγγραφο που υπογράφει ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, αναφέρεται ότι μία μόνο σύμβαση από τις τέσσερεις που αφορούν στις δομές του Νομού Χίου έχει υπογραφεί και «επίκειται η υπογραφή με τους άλλους τρείς φορείς». Η «επισήμανση» περί του απαιτούμενου χρόνου για τον έλεγχο των συμβάσεων από τη νομική υπηρεσία του ΟΕΕ, είναι προσχηματική, καθώς έχει περάσει ένα και πλέον έτος από την προκήρυξη του προγράμματος (6/4/2009), ο δε οριστικός πίνακας των επιλέξιμων δομών έχει εκδοθεί από το Μάιο του 2009, ενώ τα σχετικά δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


“Η καθυστέρηση τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τις επιλέξιμες κοινωνικές δομές της Χίου είναι ευθύνη του Υπουργείου και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, στον οποίο, να σημειωθεί, ότι δεν, ακόμη, τοποθετηθεί Πρόεδρος. Η δε αναφορά στην απάντηση προς τον Κωστή Μουσουρούλη ότι μέρος της χρηματοδότησης του προγράμματος καταβλήθηκε το Μάρτιο του 2010, δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη αντιμετώπιση ενός μεγάλου κοινωνικού ζητήματος που έχει δημιουργηθεί”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του Κ. Μουσουρούλη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου του Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου Ι. Καρκαζή για το πανεπιστημιακό άσυλο
Επόμενο άρθροΠανηγύρι Αι-Γιώργη Ελύντας.