Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίσκεψη της υπεύθυνης τουρισμού της ΝΔ στη Χίο- συν. τύπου με Κ....

Επίσκεψη της υπεύθυνης τουρισμού της ΝΔ στη Χίο- συν. τύπου με Κ. Μουσουρούλη

10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χίο, στις 25 και 26 Απριλίου 2010, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Ν. Χίου, Κωστή Μουσουρούλη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με φορείς του νησιού στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των θέσεων του κόμματος ενόψει του 8ου Τακτικού Συνεδρίου, αλλά και η ανάδειξη των θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης της Χίου.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κα Ο. Κεφαλογιάννη και Κ. Μουσουρούλης συναντήθηκαν με:


* Εκπρόσωπο του Μεταπτυχιακού Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο νεοϊδρυθέν Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, το οποίο, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας δεν συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό δελτίο για εφέτος. Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα συστηματικής συνεργασίας του τμήματος με τον τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης.


* Αντιπροσωπίες του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Σωματείων και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Χίου. Κατά τις συναντήσεις εξετάστηκαν ζητήματα, σχετικά με τις πολιτικές τουρισμού, τη λειτουργία του ΕΟΤ, τα χωροταξικά σχέδια, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, τις διαδικασίες αδειοδότησης των μονάδων, τα κίνητρα κ.α.


 

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Χίου, καθώς και οι δυνατότητες που υφίστανται για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, αλλά και της ανάγκης ανάπτυξης των υποδομών προσπελασιμότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 


* Το Νομάρχη Χίου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης, των υποδομών και των διαδικασιών αδειοδότησης.

 

 

 

 

 

 

 


 

* Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Χίο (Δήμο Αμανής και Καρδαμύλων). Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο Βολισσού, παρουσία των Δημάρχων κ.κ. Γ. Χρίτη και Ευαγ. Μελιτζάνη, όπου και έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Χίου και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων ποιοτικού τουρισμού σε συνέργεια με την αξιοποίηση των περιβαλλοντικών δυνατοτήτων της περιοχής.

 


Επίσης οι δύο Βουλευτές επισκέφθηκαν τουριστικές μονάδες της Χίου, το λαογραφικό μουσείο Καλλιμασιάς, το μοναστήρι του Αγ. Μηνά και τη βιβλιοθήκη «Κοραής».

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εκτός των θεμάτων υποδομών, οι δύο Βουλευτές επισήμαναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Χίος, τα οποία μπορούν να προσδώσουν μία νέα δυναμική στο νησί, με την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, τις ειδικές μορφές τουρισμού και την ήπια ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται ως φιλοξενούμενος και όχι ως πελάτης. Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της διευκόλυνσης επίσκεψης τουριστών από την Τουρκία για παραμονή λίγων ημερών.


Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από την κα Ο. Κεφαλογιάννη και τον Κ. Μουσουρούλη υφίστανται ομοιότητες στα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ Ρεθύμνου και Χίου, ειδικά στις ορεινές περιοχές των δύο νομών, ενώ οι δυνατότητες στοχευμένων δράσεων με νέες μορφές τουριστικών προϊόντων που να συνδυάζουν το περιβάλλον και βιωματικές εμπειρίες του επισκέπτη, αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης του τουρισμού.    


Οι προτάσεις που κατατέθηκαν πρόκειται να εξεταστούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης,  ο οποίος θα συνεχιστεί με τη Συνδιάσκεψη για την Τουριστική Πολιτική, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, στη Ρόδο.   


olgakefalogianni@ret.forthnet.gr


press@moussouroulis.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ξενάκης: αποχαιρετιστήρια επιστολή στο προσωπικό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση σε συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π., 28/4