Αρχική Πολιτισμός ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ” από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ” από το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

7

 Τη θεατρική παράσταση «ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ», σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου στη θεατρική σκηνή της οδού Γ. Βερίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 29 & 30/4 στις 8.30 μ.μ.. 
Πρωταγωνιστεί η Γιασεμή Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό ρόλο δυόμιση ωρών όπου υποστασιοποιεί όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του.
Τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του, όταν σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσει τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών, μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση και του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.
Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι Πράσινοι: 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Παγκόσμια Μέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία
Επόμενο άρθροΒιβλιοπαρουσίαση Γ. Μακριδάκη στο Παγκράτι