Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: απαράδεκτο το “θάψιμο” του εγγράφου για διορισμό 19 γιατρών στο...

Σαράντος Πιτσιλαδής: απαράδεκτο το “θάψιμο” του εγγράφου για διορισμό 19 γιατρών στο Νοσοκομείο

12

 Aγαπητή εφημερίδα.Η ενέργεια αυτών (δεν τους γνωρίζω) που παρέλαβαν το έγγραφο της προκήρυξης για την πρόσληψη 19 γιατρών στο Σκυλίτσειο και το έχωσαν σε κάποιο φάκελλο του γραφείου τους, χωρίς να το προωθήσουν στα αρμόδια όργανα,είναι απαράδεκτη και με έχει εξοργίσει.
Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Χάθηκαν ζωές εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας στο νησί και η ζωή του καθενός μας δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι επιπολαιότητας ή κομματικής σκοπιμότητας στα χέρια του οποιουδήποτε , είτε είναι υπουργός,πρόεδρος, είτε ο τελευταίος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου ή οποιασδήποτε δημόσιας και ιδιωτικής υπηρεσίας. Αγωνιζόμαστε να έρθουν γιατροί στο νοσοκομείο και αποκρύπτεται  μία κεφαλαιώδους σημασίας απόφαση του υπουργείου, ακόμα κι αν είναι προεκλογική, ακόμα κι αν είχε απαγορευθεί για δύο μήνες η προκήρυξη νέων θέσεων. Ακόμη και σαν είδηση έχει τη σημασία της.Ήταν Οκτώβριος όταν υπογράφηκε η απόφαση και σήμερα είναι Μάιος. Πέρασαν δηλαδή 6 μήνες χωρίς να εκμεταλλευτούμε το γεγονός, σ’ ένα νοσοκομείο που σχεδόν όλες οι ειδικότητες των γιατρών είναι μονές. Έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον μας και μερικοί δεν το κατάλαβαν, γιατί αυτό εξυπηρετεί. Πρέπει να αισθανθούν ότι η κοινωνία δεν  ανέχεται και  τιμωρεί αυστηρά τέτοιες συμπεριφορές.
  Σαν πολίτης αυτού του τόπου δεν μπορώ  να πληρώνω  σε βάρος της ζωής μου και των ανθρώπων που αγαπώ, τη διαφθορά, την αθλιότητα, την ανεπάρκεια, την ανικανότητα, την ασυνηδεισία ανθρώπων που με διοικούν σε όλους τους τομείς.
Η κατάσταση αυτή έφθασε στο τέλος της. Το πάρτι τελείωσε. Πρέπει να  καταλάβουν όλοι ότι το απυρόβλητο της βλακείας τελείωσε.
                                                                             

   Σαράντος Πιτσιλαδής
                                                                                      δάσκαλος