Αρχική Νέα Τοπικά Σκυλίτσειο: “Ξεχάστηκε” στα συρτάρια η προκήρυξη θέσεων 19 γιατρών

Σκυλίτσειο: “Ξεχάστηκε” στα συρτάρια η προκήρυξη θέσεων 19 γιατρών

6

    

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προσανατολίζεται να ζητήσει ο απερχόμενος διοικητής του Νομαρχιακού νοσοκομείου Χίου Γιάννης Ξενάκης, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες στο ότι «ξεχάστηκε» να του παραδοθεί για ένα εξάμηνο υπουργική απόφαση με την οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 19 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο.
     Συγκεκριμένα στις 2 Οκτώβριου, μόλις δυο μέρες πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, είχε υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον τέως υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο η σχετική απόφαση.
  

 Όμως παρέμεινε ξεχασμένη σε ένα συρτάρι γραφείου της διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου για έξι μήνες, κάτι που κατήγγειλε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο τέως διοικητής Γιάννης Ξενάκης. Μάλιστα σημείωσε ότι πιθανόν να υποκρύπτονταν και άλλες σκοπιμότητες, με δεδομένο ότι το έγγραφο της έγκρισης αποκαλύφθηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Διοίκηση.
     Και ενώ αναμένεται το θέμα να τεθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, την ευθύνη για το λάθος ανέλαβε ο Γιάννης Στεφανίδης, Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
     «Στις 12 Απριλίου μας ήρθε μία έγκριση για δύο θέσεις γιατρών, μια μαιευτήρα και μια για εντατική. Σε συζητήσεις με το υπουργείο μάς εξήγησαν ότι είναι πέραν του οργανισμού κι όταν τους είπαμε γιατί δεν προκηρύσσετε τις θέσεις του οργανισμού μάς ανέφεραν ότι μας έχουν στείλει την προκήρυξη. Ψάχνοντας βρήκαμε σε ένα αρχείο που μπαίνουν οι προκηρύξεις άλλων νοσοκομείων», εξήγησε σε συνέντευξή του στο ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ.
     «Είναι λάθος της διοικητικής υπηρεσίας, σημείωσε και δεν θεωρούμε ότι έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα σαν διευθυντής έχω κάνει έγγραφο και προς το διοικητή και προς το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου εάν θεωρείται ότι είναι εσκεμμένο να κινηθεί οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία».
     Κατά την άποψή του εξάλλου και τώρα είναι δυνατόν να προχωρήσει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στην προκήρυξη των θέσεων που για την ιστορία είναι από μία στα τμήματα:
     ακτινοδιαγνωστικό, αιμοδοσίας, αναισθησιολογικό, καρδιολογικό, ΜΕΘ, μικροβιολογικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ορθοπαιδικό, νευρολογικό, οφθαλμολογικό, παθολογικό, παθολογοανατομικό, παιδιατρικό, γαστρεντερολογικό, πνευμονολογικό, χειρουργικό, ΩΡΛ και ψυχιατρικό.