Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία ΑΔΕΔΥ 4 & 5 Μάη

Απεργία ΑΔΕΔΥ 4 & 5 Μάη

5

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η    –   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Θ Ε Μ Α :  Απεργία 4 & 5 Μάη 2010 και συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Μάη στο
                  Εργατικό Κέντρο Χίου, στις 10.00


          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Το Δημόσιο, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα κοινωνικά αγαθά βρίσκονται στο στόχαστρο.
     Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός και όπως συγκεκριμένα προσδιόρισε ο Υπ. Οικονομίας με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας.
 Προφανώς τίποτα δεν ισχύει από αυτά που επικαλέστηκαν για ανθρώπινη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Ελλάδα των αξιών.
 Όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η πολιτική, αυτή η οικονομική επιλογή για την χώρα και για τους πολίτες.
     Η κρίση φαίνεται ότι πράγματι θα είναι μια ευκαιρία και πάλι για τους έχοντες και κατέχοντες, για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τους γνωστούς κερδοσκόπους και τους εκβιαστές της κοινωνίας και των πολιτών.
     Πράγματι γίνεται νέα κατανομή πλούτου που συγκεκριμενοποιεί, το:     Οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
     Οι φτωχοί φτωχότεροι.
     Χθες η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Απελευθερώνει ουσιαστικά τις απολύσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Καταργεί τον κατώτερο μισθό και την ΕΣΣΕ, φορτώνει με νέα φορολογικά βάρη τους μισθωτούς, μειώνει τις αποζημιώσεις για τις απολύσεις. Μειώνει έως και 35% το διαθέσιμο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Κλείνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το μέλλον των νέων. Η οικονομία οδηγείται σε ύφεση χωρίς προηγούμενο. Πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα. Οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυροβόλητο. Η κοινωνία μετατρέπεται σε ηφαίστειο. Η έξοδος είναι υπόθεση συλλογικών και κοινωνικών αγώνων. Συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις κινητοποιήσεις. Όλοι και όλες δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας στις μεγάλες μάχες που απαιτούνται για να προστατεύσουμε την ζωή μας, να ανοίξουμε δρόμο με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για τα παιδιά μας, τους νέους.
     Βγαίνουμε στο δρόμο, διαδηλώνουμε, απεργούμε. Μπορούμε τώρα και άμεσα να σταματήσουμε την κατρακύλα, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά, εισπρακτικά, αντικοινωνικά μέτρα.
    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που  λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και να συμμετάσχουν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μάη και Τετάρτης 5 Μάη.
    
Όλοι στην απεργία και όλοι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χίου την Τετάρτη 5 Μάη 2010 και ώρα 10.00


Για την Ε.Γ.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΙΤΣΟΣ  ΜΑΝΟΛΗΣ                                           ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ