Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία δημοσιογράφων στις 5/5

Απεργία δημοσιογράφων στις 5/5

5

 Κήρυξη απεργίας στις 5 Μαίου από την ΕΣΗΕΠΗΝ
30 Απριλίου 2010ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων και ύστερα από ομόφωνη απόφαση όλων των Ενώσεων Συντακτών της χώρας και της Π.Ο.Ε.ΣΥ., κηρύσσει 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.
Η επιδρομή σε βάρος θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η επιχειρούμενη υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μέσω ρυθμίσεων που επιτίθενται στην πλήρη απασχόληση, θέτουν σε εγρήγορση τους δημοσιογράφους όλης της χώρας.
Παράλληλα, το μπαράζ απολύσεων και η επιδίωξη των εργοδοτών για περικοπές στους έτσι κι αλλιώς πενιχρούς μισθούς μας, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των δημοσιογραφικών ταμείων δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον κλάδο και θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το αγαθό της ενημέρωσης του πολίτη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ αγωνίζεται με σθένος και αποφασιστικότητα ώστε να μην χαθούν επιπλέον θέσεις εργασίας και να μη καταργηθούν κατοχυρωμένες κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα στην κανονική αμοιβή και στην αξιοπρεπή σύνταξη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αυτή την κρίσιμη ώρα, να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων, απαντώντας σε πολιτικές και αποφάσεις που θέλουν τις συνέπειες της κρίσης να μετακυλίονται στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 5 Μαΐου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης 6 Μαΐου 2010.  


     ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ