Αρχική Νέα Τοπικά Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο – αντίδραση στα μέτρα

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο – αντίδραση στα μέτρα

10

 Με μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας απάντησαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, κάνουν λόγο για περίπου 150.000 διαδηλωτές, σε ένα συλλαλητήριο, που όμοιό του δεν είχε πραγματοποιηθεί από την εποχή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Γιαννίτση.
 Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11:00 από το Πεδίον του Άρεως.

Λίγο μετά τις 12:00, ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή. Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, που είχε ως αρχή το Πεδίον του Άρεως και έφτανε μέχρι και το Σύνταγμα. Διαδήλωσαν δυναμικά, εκδηλώνοντας την οργή τους για τα κυβερνητικά μέτρα.
Την ίδια ώρα, ξεκίνησε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας. Χιλιάδες μέλη του πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, η οποία και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30.

ΣΤΗ ΧΙΟ πραγματοποιήθηκαν 3 συγκεντρώσεις στις 10.00 το πρωί.
Εργατικό Κέντρο- ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο

ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς και

ΟΕΒΕ- Εμπορικός Σύλλογος στο μέσο της Απλωταριάς.

Οταν και οι 3 πορείες βρέθηκαν θαρρείς ενωμένες τότε αποδείχτηκε ότι μεγάλος αριθμός πολιτών διαδήλωσαν και στο νησί για τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης.