Αρχική Απόψεις Aρθρα Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής “Διαδίκτυο” συγχαίρουν το μαθητή Δημήτρη Φακούδη για...

Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής “Διαδίκτυο” συγχαίρουν το μαθητή Δημήτρη Φακούδη για την επιτυχία του στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Λυσίας”

15

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/5/2010


Θέμα: Πρωτιά του μαθητή Δημήτρης Φακούδη και της Γ’ τάξης του  3ου  Ενιαίου Λυκείου Χίου στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Λυσίας”


    Τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Πληροφορικής “Διαδίκτυο” συγχαίρουν τον μαθητή Δημήτρης Φακούδη για τη μεγάλη επιτυχία του στο φετινό πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό “Λυσίας”.

Ο Δημήτρης, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ελλάδα, για την τάξη του, ξεπερνώντας τους 299 συνομηλίκους του που είχαν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού. Επίσης τους μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου  Ενιαίου Λυκείου Χίου που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο μέσο όρο κατά την αρχική φάση,  με τουλάχιστον 5 συμμετοχές στην τελική φάση.

Ο “ΛΥΣΙΑΣ” είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά.  Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τη MicrosoftHellas, τον OTE και την Info-Quest, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη και της ΕΠΥ (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. Σκοποί του διαγωνισμού είναι:
 
* Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.
* Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο.
* Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών.
* Η εξοικείωση των μαθητών με κλειστού τύπου ερωτήσεις (πολλαπλής επιλογής, σωστού/λάθους κτλ).
* Η εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες και η εκπαιδευτική χρήση των εφαρμογών τους με έμφαση στη διαδικασία συμμετοχής και στην εμπειρία του Διαδικτύου.
* Η αξιοποίηση των εξ αποστάσεως σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων για την εκπαίδευση και την άμεση αναζήτηση – ανταλλαγή πληροφοριών.
 
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lysias.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό καθώς και όλα τα αποτελέσματα.
    
Ευχόμαστε στο Δημήτρη αλλά και στους μαθητές της Γ Λυκείου του 3ου Ενιαίου Λυκείου Χίου να επιτυγχάνουν σε ό,τι έχει αξία στη ζωή τους και να συνεχίζουν να μας γεμίζουν χαρά και περηφάνια.