Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία για σήμερα προκήρυξε η ΟΤΟΕ

Απεργία για σήμερα προκήρυξε η ΟΤΟΕ

5

 Πανελλαδική απεργία προκήρυξε για σήμερα, Πέμπτη 6 Μαίου, η ΟΤΟΕ.

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων ζητά να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων.
Στην ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι “το γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων”. Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το γεγονός έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς. “Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά”, τονίζει η ΟΤΟΕ.

Οι ηθικοί αυτουργοί, επισημαίνει η ΟΤΟΕ, θα πρέπει να αναζητηθούν “στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις”.