Αρχική Νέα Τοπικά Αποδοκίμασαν τον Βγενόπουλο (αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)

Αποδοκίμασαν τον Βγενόπουλο (αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία)

13

 Με φραστικές επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων αποδοκίμασαν συγκεντρωμένοι τον πρόεδρο της «Marfin Investment Group», Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος μετέβη χθες νωρίς το απόγευμα στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου.
Η ένταση δημιουργήθηκε από τη στιγμή που έφτασε στην περιοχή. Τα αίματα, όμως, άναψαν κατά την αποχώρησή του, καθώς η είδηση της άφιξής του είχε γίνει γνωστή από στόμα σε στόμα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποχώρησε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι, που τον αποδοκίμασαν και του επιτέθηκαν, προπηλακίστηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ, που τους απώθησαν σε συνεργασία με τους δεκάδες δικυκλιστές συνάδελφούς τους από τις ομάδες «Δέλτα» και «Δίας».


!
Η διοίκηση της τράπεζας σε επικοινωνία με την «Ε» υποστήριξε ότι το υποκατάστημα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, διέθετε έξοδο κινδύνου, η οποία ωστόσο «αχρηστεύτηκε» καθώς οι μολότοφ είχαν πέσει σ’ αυτό το σημείο, δημιουργώντας ένα «πύρινο προπέτασμα» το οποίο δεν μπορούσαν να προσπελάσουν οι εγκλωβισμένοι.


Το κατάστημα διέθετε ακόμη τα προβλεπόμενα μέσα για πυρασφάλεια (πυροσβεστήρες). Ομως ο πανικός που προκλήθηκε από το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά, απέτρεψε μάλλον τους εργαζομένους από το να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 6/5/2010