Αρχική Νέα Τοπικά Εξώδικο καταστηματαρχών της οδού Γ. Βερίτη προς το Δήμο για τα φανάρια!

Εξώδικο καταστηματαρχών της οδού Γ. Βερίτη προς το Δήμο για τα φανάρια!

51

Διαμαρτύρονται καταστηματάρχες επί της οδού Γ. Βερίτη, διότι η λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών επέφερε αλλαγές στην πελατειακή τους κίνηση.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Δήμο Χίου αναφέρουν τα εξής:

 

 

Ενώπιον κάθε αρμόδιας δικαστικής ή άλλης αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΩΣ
Των υπογραφόντων καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής «οδού Γ. Βερίτη» πόλεως και δήμου Χίου.
ΠΡΟΣ Το Δήμο Χίου, νομίμως εκπροσωπούμενο
Κοινοποίηση:1) κ.κ. Βουλευτές και πολιτευτές Χίου, 2) κ. Νομάρχη Χίου, 3) κ. Δήμαρχο Χίου, 4) κ. Εισαγγελέα Χίου, 5) Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, 6) Εμπορικό Επιμελητήριο Χίου, 7 Εμπορικό Σύλλογο Χίου, 8) Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χίου, 9) Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο


Οι υπογράφοντες την παρούσα είμαστε ιδιοκτήτες διαφόρων ειδών εμπορικών επιχειρήσεων, που λειτουργούν από ετών σε καταστήματα, που βρίσκονται στην περιοχή της οδού Γ. Βερίτη πόλεως και δήμου Χίου, ως και κάτοικοι της περιοχής αυτής.
Όπως όλοι μας καλά γνωρίζουμε, η οδός Γ. Βερίτη πόλεως και δήμου Χίου είναι από τους πλέον κύριους, κεντρικούς και μεγάλης κυκλοφορίας δρόμους της πόλεως και του δήμου Χίου, αποτελούσα τμήμα της κεντρικής οδικής αρτηρίας Χίου – Νοτιοχώρων και εκ των πλέον εμπορικών δρόμων της πόλεως, γέμουσα παντός είδους εμπορικών καταστημάτων με μεγάλη εμπορική κίνηση (λ.δ. σούπερ – μάρκετ όπως το ΚΕΥ  FOOD, πρατηρίων υγρών καυσίμων κ.λπ.), εκ των οποίων αποζούν περί τις 200 οικογένειες.
Προσφάτως, ο Δήμος Χίου τοποθέτησε και έθεσε σε λειτουργία φωτεινούς σηματοδότες (φανάρια) σε δύο σημεία της οδού Γ. Βερίτη (στη συμβολή της με την οδό Αερ. Περίκου και Αερ. Ροδοκανάκη και με την νεοανοιγείσαν οδό την οδηγούσα στον περιφερειακό). Από της λειτουργίας των εν λόγω φωτεινών σηματοδοτών (φαναριών), παρατηρείται το πρωτοφανές και απαράδεκτο φαινόμενο να υπάρχει επί της οδού Βερίτη επί συνεχούς και μονίμου βάσεως ένα «μποτιλιάρισμα» αυτοκινήτων και γενικά οχημάτων, εκτεινόμενο σε μεγάλη απόσταση, μπροστά από τα καταστήματά μας. Το «μποτιλιάρισμα» αυτό έχει δημιουργήσει μία χαώδη και επικίνδυνη κατάσταση και ένα πραγματικό αλαλούμ και αναστάτωση στην περιοχή από συνεχή τρακαρίσματα οχημάτων, σφυριγμάτων, απρεπών φωνασκιών και χειρονομιών των οδηγών και των πεζών που προσπαθούν με κίνδυνο να περάσουν από τη μια πλευρά στην άλλη της κατά το πλείστον στερούμενης πεζοδρομίων αυτής οδού.
Άμεση συνέπεια της όλης αυτής απαράδεκτης κατάστασης είναι, ότι στην κυριολεξία έχει «νεκρώσει» η εμπορική κίνηση της περιοχής και των καταστημάτων μας, που έχει πέσει ο τζίρος τους κατά 80% περίπου και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως με τεράστια ζημιά μας, όχι μόνο διότι είναι μεγάλος ο αριθμός οχημάτων που προκειμένου να αποφύγει την όλη αυτή ταλαιπωρία επιλέγει άλλους δρόμους (λ.χ. παραλιακή) και κυρίως παρακαμπτήριους (λ.χ. στενά, περιοχή Ευρετής, ακόμα και τον ποταμό), με άμεση συνέπεια τον περιορισμό της κυκλοφοριακής κίνησης οχημάτων και πεζών, αλλά και διότι συνεπεία του «μποτιλιαρίσματος» αυτού δεν μπορεί να πλησιάσει τα καταστήματά μας όχημα ή πεζός για εμπορική συναλλαγή, σε σημείο, ώστε πολλοί καταστηματάρχες έχουν δηλώσει ότι εάν συνεχισθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που μοιραίως θα κορυφωθεί με την αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο, θ΄αναγκαστούν να κλείσουν τα καταστήματά τους μέσα σε ένα μήνα.
Το δημιουργηθέν τεράστιο αυτό για εμάς πρόβλημα, οφείλεται στην πρόχειρη και λανθασμένη τοποθέτηση και ρύθμιση της λειτουργίας των φωτεινών αυτών σηματοδοτών (φαναριών), όπως λ.χ. στο ότι η διάρκεια της πράσινης σηματοδότησης είναι 20’’, ενώ της κόκκινης 46’’, πράγμα που σημαίνει ότι επί 16 και πλέον ώρες το 24ωρο και 8 ώρες το 12ωρο λειτουργίας των καταστημάτων μας υπάρχει «μποτιλιάρισμα» και η εξ αυτού χαώδης κατάσταση.
Επειδή σε επανειλημμένες έντονες διαμαρτυρίες μας προς το Δήμο Χίου «να κάνει κάτι» και να διορθωθεί η γενικά έκρυθμη, επικίνδυνη, απαράδεκτη και χαώδης και ειδικά για εμάς και τις επιχειρήσεις μας άκρως ζημιογόνα και καταστροφική αυτή κατάσταση, εισπράξαμε από τους αρμόδιους «ειρωνεία» και «προσβλητικούς υπαινιγμούς» και αφού σας διαμαρτυρηθούμε έντονα και πάλι, σας καλούμε για άλλη μία φορά με την παρούσα να επιληφθείτε με την προσήκουσα σοβαρότητα του μεγάλου αυτού προβλήματος και διορθώσετε το συντομότερο την όλη αυτή πρόχειρη και από πάσης πλευράς απαράδεκτη και άκρως ζημιογόνα για εμάς κατάσταση αυτή, καθόσον άλλως και πριν αναγκαστούμε να κλείσουμε τα καταστήματά μας, θ’ αγωνισθούμε με κάθε νόμιμο μέσο (έγγραφα, παραστάσεις, ανάρτηση πανό, δικαστήρια κ.λπ.) για την ανάδειξη του προβλήματός μας στη χιακή κοινωνία και εκτός αυτής και για την αναζήτηση και απόδοση σε κάθε υπεύθυνο ποινικών και αστικών ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση κάθε ζημίας μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφων ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταστηματάρχες:


Όλγα Κατσάφαρου, Μάριος Τομάζος, «Χούλης Ι. – Μπίλος Ο.Ε.», Δ. Γιαλούρης, Ψώρα Γεωργία, Κλήμης Ευθ., Μπουμπάρη Μ., Δημητριάδη Δέσποινα, Χαλκιάς Ιωάννης, Μπίκας Παντελής, Γλύπτης Ιωάνης, Ι. Γ. Γιαννιώδης, Φαφαλιός Σίμος, Τσαμπαρλής Απ., Φωκιανού Κ., Λοΐζου Ρούλα, Λεωνής Β., Αφοί Σακουλά, Στυλ. Λιβανός, Σκαρβέλης Δημ., Αντώνη ΦΡΟΚΑΤ, Μπούρας Παναγ., Ψαλτάκης Α., Κοινούσης Μ., Νικολάκη Γεωργ., Καρακωνσταντής Αρ., Χαλιορής Ισιδ., Περπερίδου Αναστασία, Σπανολιού  Θεοδ., Σπανογιάννης Κων/νος, «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ Ο.Ε.», Καρατζάς Παναγ., Μόσχος Γεράσιμος, Μπουλάς Μάρκος, Χαλιάς Μιχαήλ. Χαλκιά Κυριακούλα, Ξενάκης Γιάννης, Νταΐκος Γεώργιος, Kamica,  ΚΕΥ FOOD  A.E., Γιαμάς Δημ., Μανωλιά Μαρία, Σπανολιού Θεοδώρα, Νίκος Χαραλαμπάκης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνταπάντηση Γ. Παπαδόπουλου για το μοίρασμα φυλλαδίων από το Δήμαρχο Χίου
Επόμενο άρθροΠαιδιά από τα Γιάννενα και την Αιγνούσα τραγουδούν μαζί