Αρχική Νέα Τοπικά Στον… πάγο το Λύκειο στα βόρεια του Δήμου Χίου

Στον… πάγο το Λύκειο στα βόρεια του Δήμου Χίου

11


 

Αγνωστο είναι πως θα προχωρήσει το θέμα της δημιουργίας Λυκείου στο βόρειο τμήμα της πόλης της Χίου, αφού οι πληροφορίες θέλουν να έχει παγώσει το θέμα, με κύρια αιτία την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας για δημιουργία νέου και όχι μεταστέγαση ενός από τα υπάρχοντα.

Το οικόπεδο που έχει δεχτεί να δωρίσει η Μητρόπολη Χίου περιμένει, αλλά ούτε τα ΣΔΙΤ προχωρούν ούτε το υπουργείο ανάβει πράσινο φως.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑΣ, 11/5, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκος Νύκτας δήλωσε ότι «δεν μου απέκλεισαν ότι μπορεί να ιδρυθεί το σχολείο», παρατηρώντας όμως στις τελευταίες επαφές του με το υπουργείο Παιδείας και ένα προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσο είναι αναγκαία η ίδρυση νέου σχολείου (πρόταση που κατέθεσε και έγινε αποδεκτή από τη Νομαρχιακή επιτροπή Παιδείας ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Από μέλη της επιτροπής πολιτών, θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο μπαίνει στον “πάγο” το ζήτημα της ίδρυσης νέου σχολείου, σε μια προσπάθεια από ότι φαίνεται Δευτεροβάθμιας και πιθανόν Νομαρχιακής επιτροπής να προχωρήσει το επαγγελματικό λύκειο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνταπάντηση Γ. Παπαδόπουλου για το μοίρασμα φυλλαδίων από το Δήμαρχο Χίου
Επόμενο άρθροΠαιδιά από τα Γιάννενα και την Αιγνούσα τραγουδούν μαζί