Αρχική Νέα Τοπικά 24ωρο «λουκέτο» – απάντηση στο νέο Μνημόνιο

24ωρο «λουκέτο» – απάντηση στο νέο Μνημόνιο

13

«Λουκέτο» στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα βάζουν τα συνδικάτα εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που επιφέρει, μεταξύ άλλων, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ και τα πάνω κάτω στις αστικές συγκοινωνίες.

Στη Χίο στις 10.00 π.μ., συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα θα διαμαρτυρηθούν έξω από τα γραφεία του ταμείου τους (ΟΠΑΔ) διαμαρτυρόμενοι για τη μη πληρωμή των φαρμακοποιών που έχουν σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει και στη συνέχεια θα πάνε στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χίου.
Την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκεντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς.

Κλειστές οι τράπεζες – Υπολειτουργεί το Δημόσιο

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και τα δικαστήρια όλης της χώρας, ενώ, λόγω της απεργίας, υπολειτουργούν δήμοι και νομαρχίες, εφορίες, Ταμεία, ΔΕΚΟ και ΚΤΕΟ.

Απεργίες στην Υγεία

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα δέχονται τα νοσοκομεία, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υγεία μετέχουν στην απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Σιγούν τα μέσα ενημέρωσης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις 6.00 της Πέμπτης.
Κατόπιν αυτού καμία εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ενώ τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες δεν θα μεταδίδουν ειδήσεις.

 

Παγώνουν μεταφορές-συγκοινωνίες

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας θα μετάσχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, δημιουργώντας μια “πράσινη ζώνη” προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια.

Αναλυτικά:

 

  • Στάση εργασίας σε λεωφορεία-τρόλεϊ 5.00-9.00 και 21.00-λήξη βάρδιας
  • Στάση σε μετρό και ΗΣΑΠ 5.00-10.00 και 18.00-λήξη βάρδιας
  • Απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ και του προαστιακού
  • Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ