Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο Χίου

ΠΑΜΕ: συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο Χίου

10

Σήμερα 14/12, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη από το ΠΑΜΕ στο ταμείο του Νοσοκομείου της Χίου καθώς ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με την οποία επεκτείνεται η λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και σε άλλους τομείς, όπως στις διαγνωστικές εξετάσεις, τις επεμβατικές πράξεις κ.λ.π..
Γενικεύεται η πληρωμή των 5 ευρώ, η αυξημένη συμμετοχή στις ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις και μάλιστα με νέα αυξημένα τιμολόγια σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αυξάνεται ο αριθμός των φαρμάκων και των εξετάσεων που βγαίνουν εκτός λίστας. Η κινητοποίηση ήρθε σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, και βρήκε θερμή ανταπόκριση από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους ασθενείς.

Η κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία για το 2011 συνοδεύεται από μέτρα που ισχυροποιούν την επιχειρηματική δράση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας με την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των μισθών, την αφαίρεση δικαιωμάτων.

Ετοιμάζονται συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, θεραπευτηρίων και ιδιωτικών κλινικών. Βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοήμερη επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Οι υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) των Ταμείων, μαζί με τις όποιες δημόσιες υπάρχουν, θα λειτουργούν όπως και οι επιχειρήσεις. Θα πουλάνε δηλαδή υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ιδιώτες κ.λπ. με σκοπό να βγάζουν κέρδη. Το κράτος κόβει δραστικά τη χρηματοδότηση. Τα Ταμεία θα παρέχουν ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών και από κει και πέρα οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να αγοράζουν ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών που χρειάζονται απ’ την τσέπη τους. Η επίθεση δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα, δε θίγει μόνο τους υγειονομικούς, αλλά όλους τους εργαζόμενους.

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι στη βαρβαρότητα που ξετυλίγεται μπροστά μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να μη δεχτούμε να γίνουμε συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια και εμπορεύεται την υγεία. Να πάρουμε μέρος μαζική στη απεργιακή κινητοποίηση στις 15/12 με το ΠΑΜΕ, που κλιμακώνει έναν αγώνα διαρκείας απέναντι στην αντεργατική πολιτική, μέχρι την ανατροπή της.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“ΛΑΘΡΑ;”: Ενημέρωση για τους 30 υπό απέλαση Πρόσφυγες της Χίου
Επόμενο άρθροΛογοτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συνδέσμου του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου»