Αρχική Νέα Τοπικά Τριήμερη απεργία δημοσιογράφων

Τριήμερη απεργία δημοσιογράφων

7

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από εισήγηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με την οποία συντάσσονται όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την  Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, συμμετέχοντας στην πανεργατική, πανελλαδική κινητοποίηση.
Ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης έχει εδώ και καιρό τεθεί στο στόχαστρο μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης από μέρους της κυβέρνησης με αποτέλεσμα βασικά ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα να καταλύονται, υπό το πρόσχημα της κρίσης και των διαφόρων ευφάνταστων «μεταρρυθμίσεων» που ωθούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στον αποκλεισμό.
Παράλληλα, το τοπίο που δημιουργείται έχει αποχαλινώσει τις διαθέσεις των εργοδοτών. Οι απολύσεις συναδέλφων είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη όπως και οι έμμεσοι εκβιασμοί για χαμηλότερες απολαβές που πόρρω απέχουν από τα προβλεπόμενα των Συλλογικών Συμβάσεων. Στους εργασιακούς χώρους ο φόβος και η ανασφάλεια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας ενώ κατακτήσεις για τις οποίες αγωνίστηκαν γενιές δημοσιογράφων διαγράφονται εν μια νυκτί.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια ακύρωσης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να στηρίξει ενεργά τον χώρο της ενημέρωσης και να λάβει μέριμνα ώστε να διασφαλιστούν οι εναπομείνασες θέσεις εργασίας. Είναι δε απαράβατη υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει άμεσα υπό καθεστώς προστασίας όλους τους απολυθέντες συναδέλφους.  
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά από τις εργοδοτικές Ενώσεις την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ύστερα από διάλογο και συνεννόηση.
Καλούμε, τέλος, τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε αυτή την δύσκολη περίσταση που ο κλάδος δοκιμάζεται μόνη διέξοδος είναι η ενότητα και αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν τους δημοσιογράφους πένητες, ανασφαλείς, ανασφάλιστους και χειραγωγίσιμους.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και να δείξουν με την στάση τους ότι η μετωπική επίθεση σε βάρος του κλάδου δεν πρόκειται να περάσει.
Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2010 και θα εκπνεύσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου 2010.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους να μετάσχουν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης για να διαδηλώσουμε με το πανό μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων  μετά την προσχηματική άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να προσέλθουν σε διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, που έχουν κηρύξει η ΠΟΕΣΥ και άλλες αδελφές Ενώσεις Συντακτών.
Σε μια περίοδο όπου η Κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει εργασιακό μεσαίωνα, αφήνοντας επί της ουσίας απροστάτευτους τους εργαζόμενους. Την ώρα που οι εργοδότες προχωρούν σε μπαράζ απολύσεων και ελαστικοποίησης και εντατικοποίησης της εργασίας,  το μήνυμα του δημοσιογραφικού κόσμου πρέπει να είναι ηχηρό.
Οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς μισθούς, για υπογραφή ΣΣΕ, για τερματισμό των απολύσεων. Διεκδικώντας παράλληλα το Κράτος να λάβει  ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των άνεργων συναδέλφων μας , ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καλεί τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους σε συναφείς κλάδους να μετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, λέγοντας ένα βροντερό «όχι» στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους δημοσιογράφους σε ενημερωτική συγκέντρωση την Παρασκευή στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην Πάτρα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“ΛΑΘΡΑ;”: Ενημέρωση για τους 30 υπό απέλαση Πρόσφυγες της Χίου
Επόμενο άρθροΛογοτεχνικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τη συνεργασία του Μορφωτικού Συνδέσμου του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου»