Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Συλλόγου Οικολογίας: Ιδιώτες με Δούρειο Ίππο το Δασαρχείο προωθούν την...

Καταγγελία Συλλόγου Οικολογίας: Ιδιώτες με Δούρειο Ίππο το Δασαρχείο προωθούν την διάνοιξη δρόμου προς την Κλειδού

10

 

 

Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Παίχτηκε  για πρώτη φορά στο Ναγό με εκείνον τον περίφημο δρομάκο που κατασκεύασε το 1990 ο Δήμος Καρδαμύλων  για αντιπυρική ,λέει , προστασία της περιοχής. 
Που όμως, ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, μετά  βοήθησε να γιομίσει βίλες και πενταόροφες  πολυκατοικίες το κηρυγμένο από την…  αρχαιολογία  Ιερόν Άλσος του Ναγού. 

 

 

  Τώρα παρόμοια λύση φαίνεται  πως εξυφαίνουν ΙΔΙΩΤΕΣ  για την άλωση της Κλειδούς, καταγγέλει ο Σύλλογος Οικολογίας & Περιβάλλοντος
Το Δασαρχείο  αυτή την φορά θα είναι ο Δούρειος Ίππος  και το παραμύθι για αναδάσωση και προστασία και ο Θεός ξέρει τι άλλο του ήδη καμένου δάσους της Κλειδούς.
Όχι, ο δρόμος αυτός δεν θα έρθει από τον Αρμένη αλλά από τον Άγιο Γιάννη τον Τρυπατέ… Για να κατάληξει κάπου πάνω από τον Άγιο Δημήτρη.  Ακριβώς εκεί που αγοράστηκαν κάποια στρέμματα. Ουρανοκατέβατος δηλαδή.

           Απλά κάποιοι ιδιώτες  ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ… 

           Εμείς σε πρώτη φάση  ρωτάμε τον προϊστάμενο του Δασαρχείου κο  Μπέλλα:

           Η υπηρεσία του, εκτός από το να αλώνει περιοχές αποχαρακτηρίζοντας της  από δασικές   παραμονές πρωτοχρονιάς  ( ΚΟΡΑΚΑΡΗΣ)  ή   δίνοντας άδειες για κατασκευή  δασικών δρόμων   (Βίκυ , Καμπιά  οι  όποιες περιοχές όπως  θυμάστε και όπως τότε είχαμε προβλέψει κάηκαν  μετά,  από εμπρηστές ) ,  ή να μένει  σχεδόν απλός παρατηρητής στην καταστροφή  αναδασωτέων περιοχών από το κατσίκι , (Βίκυ  και Καμπιά)  , η υπηρεσία του  επαναλαμβάνουμε , έχει  πλέον με τίποτα άλλο σοβαρότερο να ασχοληθεί;

    

                                                                                        Η  ΓΣ του Συλλόγου.