Αρχική Νέα Τοπικά Κατάθεση σχεδίου τοπικού προγράμματος από τις αναπτυξιακές εταιρείες του νησιού- ενημέρωση από...

Κατάθεση σχεδίου τοπικού προγράμματος από τις αναπτυξιακές εταιρείες του νησιού- ενημέρωση από το νέο Δήμαρχο Χίου Π. Λαμπρινούδη

8

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με την Προμηθευτική ΑΕ Δήμου Βροντάδου και την ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ, υποβάλλει σχέδιο τοπικού προγράμματος στα πλαίσια του άξονα 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013, ύψους 5.000.000 ευρώ. Από αυτά 1.575.000 ευρώ, αφορούν τα δημόσια έργα και 3.425.000 ευρώ τα ιδιωτικά. Η υποβολή της πρότασης συνοδεύεται και από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 37.500 ευρώ.

Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος είναι δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Ομηρούπολης, Ψαρών, Οινουσσών, Καμποχώρων, Καρδαμύλων και Μαστιχοχωρίων.

Κατά τον σχεδιασμό της πρότασης έγιναν διαβουλεύσεις με τους συλλόγους αλιέων τους δημάρχους και τον τοπικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης

Ανταποκρινόμενοι στο ρόλο μας αναλάβαμε την πρωτοβουλία, με την ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος, να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο που μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη του νομού μας.

 

Ο Νομάρχης & Εκλεγμένος Δήμαρχος Χίου

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ