Αρχική Ομογένεια Δήμος Καρδαμύλων: βράβευση καπ. ΝΙΚΟΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ από τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη

Δήμος Καρδαμύλων: βράβευση καπ. ΝΙΚΟΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥ από τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη

34

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

  Τo Σάββατο 11/12 στη Νέα Υόρκη, με την παρουσία πλήθους συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 75 χρόνια δράσης και προσφοράς του METROPOLITAN SOCIETY OF KARDAMYLIANS N.Y., στα πλαίσια της οποίας βραβεύτηκε ο Μεγάλος Ευεργέτης των Καρδαμύλων Καπετάν Νικόλας Ι. Φράγκος με το Καρδαμυλίτικο Βραβείο Προόδου.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης  Γλύπτης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του Συλλόγου  στα Καρδάμυλα και στην Ομογένεια.

 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε:    

          

« Σήμερα τα Καρδάμυλα γιορτάζουν, σήμερα τα Καρδάμυλα ζουν και πάλι τη χαρά της αντάμωσης  εδώ στην Αμερική, για να γιορτάσουμε τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου και να αποτίσουμε ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ μας τον Καπ. Νίκόλα Φράγκο.

Όλοι εσείς οι απόδημοι συμπατριώτες μας αποτελείτε ένα ζωντανό, δυναμικό και απόλυτα υγιές κομμάτι των Καρδαμύλων, που επιτελείτε τόσο στην αλλοδαπή όσο και στη γενέτειρα έργο υψίστης εθνικής σημασίας.

Σας συγχαίρουμε και επικροτούμε την επιλογή σας στο πρόσωπο του Καπετάν Νικόλα Φράγκου για την απονομή του Καρδαμυλίτικου Βραβείου Προόδου.

Ο Καπετάν Νικόλας είναι ο μεγάλος σύγχρονος συνεχιστής της λαμπρής Καρδαμυλίτικης Παράδοσης στην ευεργεσία και ευποιία. Είναι ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του και πέτυχε και με τη δυνατότητα που κατάφερε να αποκτήσει έγινε όργανο της Πρόνοιας του Θεού και ευεργετεί πολλαπλά την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Καπετάν Νίκο οι απανταχού της γης συμπατριώτες μας σας απευθύνουν και σήμερα ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Και εγώ, ως Δήμαρχος, ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να γίνω αποδέκτης των μεγάλων δωρεών σας με κορωνίδα τη Σχολική Πτέρυγα που φέρει το όνομα της συζύγου σας , αειμνήστου εκπαιδευτικού  «ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ».

Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων τον έχει ήδη ανακηρύξει ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ.

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Στέκομαι εδώ απέναντι σας, μαζί σας, πλάι σας και σας μιλώ σαν ο τελευταίος Δήμαρχος Καρδαμύλων! Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση  κλείνει μια πολύ σημαντική σελίδα στην ιστορία του τόπου μας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό τα Καρδάμυλα  δεν θα πάψουν ποτέ να διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στο γίγνεσθαι του νησιού. Και προπάντων δεν θα πάψουν ποτέ να είναι ο τόπος μας, η ιδιαίτερη πατρίδα μας που γι’ αυτήν θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να παλεύουμε για να έχει ό, τι της αξίζει και της αξίζουν πολλά.»

 Μετά την βράβευση του ο Καπετάν Νικόλας ανέφερε εμφανώς συγκινημένος: «ευχαριστώ τον Θεό που μου επέτρεψε να φανώ χρήσιμος σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής μου. Σας έχω στην καρδιά μου, σας αγαπώ και εύχομαι στον Θεό να με αξιώσει να προσφέρω περισσότερα.».

 Τον λόγο έλαβαν στην συνέχεια τα παιδιά του Καπετάν Νικόλα : ο Γιάννης, η Αγγελική και  η Μαρία, oι οποίoι ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη τιμή προς την οικογένεια και τον Πατέρα τους.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης  Γλύπτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Καρδαμυλίων Καπετάν Νικόλας Φράγκος και ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης τίμησαν την σύζυγο του  πρωτεργάτη του METROPOLITAN SOCIETY OF KARDAMYLIANS N.Y Καλλιόπη Βαφιά, η οποία είναι και το αρχαιότερο μέλος.

 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, από ανάλογη εκδήλωση βράβευσης στο Δήμο Καρδαμύλων τον Αύγουστο του 2010

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή σε ημερίδα ανάπτυξης για τα νησιά- Ιδρυση Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΓιορτή στο περίπτερο των Ατόμων με Αναπηρία