Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιμένει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για… κουρτίνες γραφείου Ελπ. Τσουρή- τι απαντά η...

Επιμένει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για… κουρτίνες γραφείου Ελπ. Τσουρή- τι απαντά η υφυπουργός στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα

17

Επιμένει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στα έξοδα για τον εξοπλισμό του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων υποθέσεων Ελπίδας Τσουρή, που με τίτλο “Εστειλε υποπλοίαρχο να τής πάρει κουρτίνες” κάνει πρωτοσέλιδη αναφορά στο φύλλο της παραμονής Χριστουγέννων της εβδομαδιαίας εφημερίδας.
Σε δελτίο τύπου την ίδια μέρα από το Υπουργείο σημειώνεται “για μια ακόμη φορά ανυπόστατα, ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρονται σε σχέση με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Ε. Τσουρή, το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ έχει να απαντήσει τα εξής:”…

Αναλυτικά η απάντηση,
ακολουθεί το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                    Απάντηση Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

 Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» με τίτλο «Ντροπή για την Κυβέρνηση – Ελπίδα Τσουρή – έστειλε Υποπλοίαρχο να της αγοράσει κουρτίνες» και γενικότερα στα όσα για μια ακόμη φορά ανυπόστατα, ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρονται σε σχέση με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Ε. Τσουρή, το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ έχει να απαντήσει τα εξής:

1ον Ποτέ δεν δόθηκε καμία εντολή από την Πολιτική ηγεσία σε κανέναν να ψάξει για κουρτίνες ή οτιδήποτε άλλο, αλλά οι υπηρεσίες εισηγήθηκαν και ενήργησαν νόμιμα στα πλαίσια των καθηκόντων τους, και της νομιμότητας με τυπικές, πάγιες και διαχρονικές διαδικασίες του δημοσίου, προκειμένου να λειτουργήσει το γραφείο της Υφυπουργού (με όλες τις υποστηρικτικές της υπηρεσίες) στον άδειο εδώ και τέσσερα χρόνια 4ο όροφο που στεγαζόταν ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας(επί της Γρ. Λαμπράκη). Πρόκειται για πολλά γραφεία, με το ελάχιστο δυνατόν κόστος, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές.

2ον Η πολιτική στοχοποίηση της Υφυπουργού για λόγους εντυπωσιασμού των αναγνωστών ορισμένων εντύπων, τους μόνους που προσβάλει και αποτελεί ντροπή, είναι όσους υπογράφουν, προβάλλουν και ανέχονται τέτοια ανυπόστατα και συκοφαντικά κείμενα και φυσικά προσβάλλουν την νοημοσύνη των αναγνωστών τους.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι όλες οι δαπάνες για την λειτουργία των υπηρεσιών του γραφείου της Υφυπουργού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έγιναν με όλες τις νόμιμες, πάγιες και διαχρονικές τυπικές διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού και με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές, χωρίς να εμπλακεί σε κανένα επίπεδο η πολιτική ηγεσία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 24/12/2010

 

Σαν να μη ζει στην Ελλάδα της κρίσης, της μείωσης μισθών και συντάξεων και των απολύσεων, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ξόδεψε μια περιουσία (του Δημοσίου βεβαίως) για έπιπλα και υπολογιστές

Τη χλιδή της συναδέλφου της Αννας Νταλάρα φαίνεται ότι ζήλεψε η Ελπίδα Τσουρή, η οποία ξόδεψε μια περιουσία για τη δημιουργία του νέου της γραφείου. Την ώρα που η υφυπουργός Εργασίας χαράμιζε 7.000 ευρώ μόνο και μόνο για να βάλει «αριστοκρατικό» πάτωμα στο γραφείο της (αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» στις 28 Νοεμβρίου) και σύμφωνα με πληροφορίες η ανακαίνιση αναμένεται να ξεπεράσει τελικά τις 40.000 ευρώ, η ομόλογός της στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας την «ανταγωνίζεται», δίνοντας απλόχερα -από το ταμείο του υπουργείου φυσικά- περισσότερες από 55.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του νέου της γραφείου στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι. Μάλιστα, η κυρία Τσουρή έφτασε στο σημείο να στείλει υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος για να διαλέξει τις κουρτίνες του γραφείου της!

Μόνο τα έπιπλα του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή κόστισαν 30.000 ευρώ. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαία έπιπλα. Τα προμηθεύτηκε από την εταιρεία «Δρομέας», μία από τις μεγαλύτερες και επώνυμες της χώρας μας, η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους «Mercedes του επίπλου», ίσως και επειδή είναι ο επίσημος προμηθευτής εξαρτημάτων αλουμινίου της γνωστής γερμανικής εταιρείας. Ο «Δρομέας» έχει αναλάβει από το 2009 τον εξοπλισμό όλων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την κατασκευή και εγκατάσταση της βιβλιοθήκης του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου της Ιρλανδής κομισάριου Γκέγκεν Κουίν. Φημίζεται για τους εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινους καναπέδες της και τα VIP γραφεία της, η αξία των οποίων αγγίζει τις 3.000 ευρώ. Η κυρία Τσουρή φαίνεται ότι «σήκωσε» ολόκληρη έκθεση της εταιρείας, αφού το κόστος του νέου της γραφείου έφτασε τις 29.963 ευρώ. Ακόμη, η υφυπουργός ξόδεψε 20.273 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό και 3.000 ευρώ για ηλεκτρικά είδη, ενώ υπέγραψε και απόφαση για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών για τις ανάγκες της Γεννικής Γραμματείας ύψους 11.299 ευρώ. Το υψηλό κόστος του νέου γραφείου της κυρίας Τσουρή έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Νίκου Νικολόπουλου. Ο βουλευτής Αχαΐας ζήτησε να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού, καθώς και τα σχετικά τιμολόγια, ενώ διερωτήθηκε γιατί η υφυπουργός δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, η κυρία Τσουρή είναι πολύ πιθανό να στεγαστεί τελικά στην Ακτή Βασιλειάδη, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι θα απογίνουν τα καινούρια έπιπλα, οι υπολογιστές και τα ηλεκτρικά είδη, καθώς πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο κτίριο.
Το γούστο ενός υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος φαίνεται ότι εκτίμησε η νέα υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, καθώς του ανέθεσε να διαλέξει τις κουρτίνες που ήδη κοσμούν το γραφείο της! «Πειραιάς σήμερα την 22/11/2010 ο υπογεγραμμένος Υποπ/ρχος Λιμενικού Σώματος Μ.Τ: (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση του «Πρώτου Θέματος») ως εκπρόσωπος του ΥΘΥΝΑΛ/’ΠΛΣ-Γ, περιελθών διάφορα καταστήματα και εργαστήρια για την προμήθεια κουρτινών, προς κάλυψη αναγκών γραφείου κ. Υφυπουργού στο κτήριο της Γρ. Λαμπράκη 150, βρήκα συμφερότερη τιμή στο πιο κάτω κατάστημα…», αναφέρει ο υποπλοίαρχος στην αναφορά που παρέδωσε στην υπηρεσία του μόλις ολοκλήρωσε… με επιτυχία την αποστολή του. Τουλάχιστον αποδείχθηκε οικονομικός, αφού οι κουρτίνες κόστισαν 550 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ…

27.000 ευρώ για το γραφείο του γ.γ.

Ιδιαίτερες απαιτήσεις είχε όμως και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος ξόδεψε περισσότερες από 27.000 ευρώ για το νέο του γραφείο. Τα έπιπλα στοίχισαν περίπου 13.000 ευρώ, ενώ η εγκατάσταση των ηχομονωτικών και θερμομονωτικών κουφωμάτων ανήλθε στις 7.000 ευρώ.
Ακόμη, προμηθεύτηκε τηλεφωνικές συσκευές και φαξ αξίας 2.500 ευρώ, μοκέτα και άλλα είδη γραφείου αντί 2.300 ευρώ, μία τηλεόραση, μία καφετιέρα και ένα ψυγείο προς 1.000 ευρώ, ενώ 1.200 ευρώ στοίχισε η μετακόμιση. Δηλαδή, για το νέο γραφείο της υφυπουργού και του γενικού γραμματέα σπαταλήθηκαν περίπου 90.000 ευρώ.
Σύμφωνα με μεσίτες, με το ποσό που δόθηκε για τον εξοπλισμό των δύο γραφείων μπορεί κάποιος να αγοράσει έναν επαγγελματικό χώρο περίπου 60 τ.μ. και μάλιστα όχι σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο, αλλά ακόμη και σε όροφο ενός εμπορικού κέντρου.
Και ας μην έχει τη θέα της θάλασσας του Πειραιά, την οποία θα ατενίζει η κυρία Τσουρή από το νέο, σύγχρονο και πανάκριβο γραφείο της.

του Παναγιώτη Σουρέλη

 

PROTO THEMA