Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Περιφέρειας για την Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης στο...

Ικανοποίηση Περιφέρειας για την Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013»

24

 

Μυτιλήνη: 24/12/2010

 

 

                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στον ιδιαίτερα θετικό απόηχο της ημερίδας που οργανώθηκε στη Χίο, τη περασμένη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, με θέμα «Ευρωπαϊκά Νησιά: προοπτικές ανάπτυξης στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανάρτησε στην ιστοσελίδα της :  http://www.northaegean.gr/?p=5299 τις παρουσιάσεις των εισηγητών, όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τις αναζητήσουν και να αντλήσουν χρήσιμα στοιχεία για τη νησιωτικότητα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο διακρατικός και ευρωπαϊκός χαρακτήρας της ημερίδας αποτυπώνεται στις εισηγήσεις των Ευρωβουλευτών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κύπρου, αλλά και της Περιφέρειας των Βαλεαρίδων Νήσων που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της νησιωτικότητας. Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει αναρτηθεί και η παρουσίαση που συνοψίζει τις προτάσεις της Επιτροπής για την Πράσινη Ανάπτυξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

«Με την ημερίδα αυτή θέλαμε να τονίσουμε τόσο τη συμμετοχικότητα των πολιτών, όσο και το βαθμό εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», δήλωσε η Γενική Γραμματέας κ. Σοφία Θεολογίτου.

Όσον αφορά τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Πολιτική Συνοχής μετά το 2013, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, καλεί όλους τους φορείς και πολίτες των νησιών να δραστηριοποιηθούν άμεσα και να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτή την δημόσια διαβούλευση αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρέχεται μέσα από την ιστοσελίδα : ec.europa.eu/regional_policy/cohesion_report.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμμετοχή και σχόλια στα κείμενα που προωθούνται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής και ακριτικής μας Περιφέρειας, στη Πολιτική Συνοχής που εκπονείται τώρα», δήλωσε η κ. Σοφία Θεολογίτου. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2011.