Αρχική Νέα Τοπικά Νίκος Νύκτας: γιατί έκανα πίσω για την Ομηρούπολη- 8ος αντιδήμαρχος ο Κ....

Νίκος Νύκτας: γιατί έκανα πίσω για την Ομηρούπολη- 8ος αντιδήμαρχος ο Κ. Μούνδρος

8

Εκανε πίσω τελικά ο Νίκος Νύκτας για τη θέση του αντιδημάρχου στην περιφέρεια της Ομηρούπολης, δίνοντας έτσι προβάδισμα για την πρώτη 2ετία στον Κώστα Μούνδρο.
Παράλληλα όμως εξασφάλισε από πλευράς Δημάρχου Χίου την ευθύνη για θέματα Παιδείας, θέση για την οποία επίσης είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον από την ώρα μάλιστα που αυτή την περίοδο αναμένονται εξελίξεις στο κτηριακό του ΤΕΕ.
Την απόφασή του να μην επιμείνει για την αντιδημαρχία, ο Ν. Νύκτας την έκανε γνωστή με το ακόλουθο δελτίο τύπου, όπου επισημαίνει ότι ο ορισμός αντιδημαρχών είναι αρμοδιότητα Δημάρχου:

“Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, κλήθηκα από το δήμαρχο Χίου, μαζί με το συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο Κων. Μούνδρο, να αποφασίσουμε ποιος από τους δύο θα ασκήσει κατά χρονική προτεραιότητα τα καθήκοντα αντιδημάρχου Ομηρούπολης, αρμοδιότητα που εμπίπτει καθ’ ολοκληρία στην ευθύνη του Δημάρχου και ποτέ από εμένα δεν αμφισβητήθηκε.

Προσωπικά, δεν έκρυψα την αρχική μου επιθυμία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους δημότες που επί χρόνια με τιμούν αδιάλειπτα με την εμπιστοσύνη τους, σε ένα χώρο που μεγάλωσα, ανδρώθηκα αυτοδιοικητικά και επιθυμία μου είναι να του ανταποδώσω μέρος της εκτίμησης που κατά καιρούς εκφράζεται στο πρόσωπο μου.

Υπό τον κίνδυνο, ωστόσο, να παρερμηνευτεί αυτή η επιθυμία από το συνολικό πλαίσιο αμφισβήτησης των πολιτών για τα κίνητρα των αιρετών, όσο και να τεθεί σε αμφισβήτηση η σημασία των υπερτοπικών πολιτικών που έχει ανάγκη για

να σταθεί στα πόδια του ο νέος ενιαίος Δήμος Χίου, δεν έχω κανέναν απολύτως ενδοιασμό να αποποιηθώ της αρχικής δέσμευσης του δημάρχου, για να τον διευκολύνω να βγει από το σημερινό αδιέξοδο και κυρίως να μην διαταράξω την ψυχική ενότητα του συνδυασμού, την οποία όλοι οφείλουμε να προφυλάξουμε.

Εμείς πρώτιστα, πρόσωπα που γνωρίζουμε την αξία των ενιαίων πολιτικών, γιατί τις εφαρμόσαμε ήδη με προσήλωση από το μετερίζι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έχουμε την βαριά ευθύνη να τις υπερασπιστούμε στις νέες αυτοδιοικητικές συνθήκες που ξημέρωσαν και να τις μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους τους δημότες, αδιακρίτως τοπικής καταγωγής”.   

Νικόλαος Νύκτας