Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Γ. Χαλλιορή για συννενόηση στο θέμα των επιτροπών

Δήλωση Γ. Χαλλιορή για συννενόηση στο θέμα των επιτροπών

7

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου – σχολιάζοντας τις εργασίες και τις αποφάσεις του οργάνου – ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ κ. Γιάννης Χαλλιορής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – με συνέπεια και επιχειρήματα – έδωσε αποτελεσματικά τη μάχη για την περιφρούρηση του θεσμικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της μειοψηφίας να ορίζει η ίδια – αποκλειστικά – τους εκπροσώπους της στα όργανα διοίκησης του δήμου, χωρίς την εμπλοκή της πλειοψηφίας του κ. Λαμπρινούδη, ο οποίος από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.

Δικαιωμένοι – με απόλυτο σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς – στηρίξαμε την αναλογική συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για τη διετία 20011-2013.

Παραπέρα όμως, μας βάζει σε σκέψεις η εισήγηση του Δημάρχου Χίου, να μετακληθούν – επ’ αμοιβή – ειδικοί σύμβουλοι για την οργάνωση του Δήμου, των επιχειρήσεων και των νομικών του προσώπων. 

Με αυτό τον τρόπο ομολογεί ανοικτά, ότι ούτε ο ίδιος – ούτε η ομάδα του – είναι σε θέση να εργαστούν για την επιτυχία του Καλλικράτη στη Χίο.

Το οξύμωρο βέβαια είναι πως – την ίδια στιγμή – απέκλειε και τη συνδρομή που δηλώσαμε ότι προσφέρουμε στο έργο αυτό – κεφαλαιοποιώντας τη γνώση, την ποιότητα και την εμπειρία των στελεχών μας – επ΄ ωφελεία του δήμου και των δημοτών.

Δυστυχώς ο κ. Λαμπρινούδης απέρριψε, αβασάνιστα, την πρότασή μας για θέσπιση και λειτουργία Οργάνου Δημοτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Πώς λοιπόν θα γίνει πράξη η σύνθεση και η συνεννόηση; Πώς εννοεί – αυτό που συχνά λέει – πως «δεν περισσεύει κανείς»; Πώς θα προκύψουν θετικές πολιτικές και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έπονται;

Οι ευθύνες στο σημείο αυτό βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Λαμπρινούδη.»