Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Μακριδάκης: τι θα κάνει ο Δήμος Χίου για το Λωβοκομείο;

Γιάννης Μακριδάκης: τι θα κάνει ο Δήμος Χίου για το Λωβοκομείο;

9

“Μετά από δημοσίευμα του υπογράφοντος σχετικό με το Λωβοκομείο Χίου στην εφημερίδα Καθημερινή στις 20 Οκτωβρίου 2010 έγινε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο από τους Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Κουβέλη, Λεβέντη, Τσούκαλη και Ψαριανό σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για να διασώσει και να αναδείξει το Λωβοκομείο της Χίου”, σημειώνει σε σχετικό σημείωμά του ο Γιάννης Μακριδάκης, διευθυντής του περιοδικού ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ.
“Είναι φανερό ότι το Υπουργείο θέτει προ των ευθυνών του τον Δήμο Χίου, ο οποίος επιβάλλεται να κάνει ενέργειες άμεσα για την διάσωση όλων των υπαρχόντων κτισμάτων και τεκμηρίων του ιδρύματος καθώς επίκειται, όπως διαβάζουμε στην εν λόγω απάντηση, η κήρυξή του από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία και η μετέπειτα ανάδειξή του.
Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινούδη να πάρει θέση επί του θέματος και να μας πει τι προτίθεται να κάνει για την διάσωση αυτού του εξαιρετικού και μοναδικού μνημείου της Χίου”, καταλήγει ο Γ. Μακριδάκης που ενημερώνει επίσης ότι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. υπάρχει ραντεβού όσων ενδιαφέρονται για μια ξενάγηση εντός του χώρου του Λωβοκομείου όπου θα μπορεί να υπάρξει συζήτηση για την ιστορία και το μέλλον του.