ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Είναι θετικό το γεγονός, ότι η συγκρότηση των επιτροπών στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, έγινε με βάση την αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων χωρίς αποκλεισμούς, όπως από την αρχή υποστήριξε η παράταξή μας, στηριζόμενη στη βάση των δημοκρατικών αρχών που τη διέπουν και είχε κάνει δεκτό η συμπολίτευση πλην της «Νέας Αντίληψης», που ως αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε θέμα σε πρώτη φάση να της ανήκουν και οι τρεις θέσεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές.
Οι δεύτερες σκέψεις της συγκεκριμένης παράταξης κινήθηκαν σε σωστά πλαίσια, επικράτησης στοιχειωδώς δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και έτσι ομόφωνα οδηγηθήκαμε στην αναλογική εκπροσώπηση με πολιτικές αποφάσεις των μειοψηφιών και συνολικά του σώματος, που οδήγησαν στον απεγκλωβισμό από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στα υπόλοιπα ουσιαστικά θέματα η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου-έστω και προσωρινό- αφού η φιλοσοφία του κινείται στη λογική του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Γίνονται αναφορές μέσα στον κανονισμό που αποδεικνύουν ότι είναι κομμένος και ραμμένος στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, δηλαδή της τρόικας και του ΔΝΤ, αφορά στις αρμοδιότητες της φορομπηχτικής και φοροεισπρακτικής πολιτικής του Δήμου με επιτροπές και επιτροπάτα που εγκλωβίζουν τους δημότες και τους κάνουν συνένοχους σε αυτές τις πολιτικές , με ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και όλα τα συναφή.
Η παράταξη επίσης καταψήφισε τις προσλήψεις διμηνιτών με σύμβαση, γιατί είναι κατά της ομηρίας των συμβασιούχων, υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων με συμβάσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όπως τόνισαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες αλλά τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου που πρέπει να καλυφθούν, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προάγουν αυτή την ομηρία.
Χαρακτηριστική πάντως ήταν αφενός η σιωπή του δημάρχου πάνω στο θέμα που αποδεικνύει ότι το ρουσφέτι θα πάει σύννεφο , αλλά και αφετέρου το γεγονός ότι και τα δύο παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση και την αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνοντας ότι οι διάφορές τους είναι διαφορές διαχείρισης και όχι πολιτικής.
Τέλος στην ενημέρωση που έγινε για τη μετατροπή του κοινωνικού παντοπωλείου από νομαρχιακό σε δημοτικό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση καταγγέλλοντας το γεγονός ότι οι ΘΥΤΕΣ- τραπεζίτες, επιχειρηματίες εφοπλιστές και μεγάλο κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ- σπρώχνουν από τη μια το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην ανεργία και στον εργασιακό μεσαίωνα και από την άλλη του ιδρύουν πτωχοκομεία αφενός για να φοροαπαλλάσονται και να ξεπλένουν τις ανομίες τους και από την άλλη να προβάλλονται ως καλοί Σαμαρείτες.
Προκάλεσε μάλιστα τη συμπολίτευση αν θέλει να παράξει κοινωνικό έργο, τότε να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς να καταργήσει τα ανταποδοτικά τέλη σε ύδρευση αποχέτευση, να δώσει έκτακτες επιχορηγήσεις στα σχολεία για να πληρωθεί το πετρέλαιο, να απαιτήσει τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, να εγκαταλείψει τη λογική να είναι νεροκουβαλητής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .
Η σιωπή και των δύο πάλι παρατάξεων σε αυτό το θέμα αποδεικνύει τη θύελλα του Καλλικράτη που σιγά σιγά θα παίρνει σάρκα και οστά , αλλά και το καθήκον των δημοτών μας να αντισταθούν , ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές.