Αρχική Νέα Τοπικά «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: συνεδρίαση Π.Σ. για εκλογή προεδρείου και...

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: συνεδρίαση Π.Σ. για εκλογή προεδρείου και μελών επιτροπών

9

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στην 1η συνεδρίαση (9/1/11) του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου και την εκλογή των μελών της Οικονομικής επιτροπής, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας, επικεφαλής και εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξής μας έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

Α. Για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου:

Σημείωσε ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα (που εκλέγονται από συμβούλους της αντιπολίτευσης) είναι άνευ σημασίας γι αυτό και δεν διεκδίκησε καμία από αυτές. Πρόσθεσε ότι για όλες τις θέσεις του προεδρείου η ψήφος θα είναι «λευκό», όχι γιατί υπάρχει κάποια αντίρρηση για τους συγκεκριμένους υποψήφιους, αλλά γιατί δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν μία πολιτική στάση αναβάθμισης του περιφερειακού συμβουλίου ή αντίθετα υποβάθμισής του σε διακοσμητικό όργανο. Αν η θητεία τους κριθεί ικανοποιητική, σημείωσε, δεν θα έχει καμία αντίρρηση να τους ψηφίσει στη σχετική ψηφοφορία που θα γίνει στο μέσο της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου.

Β. Για την Οικονομική επιτροπή:

Σημείωσε ότι ο Καλλικράτης επιβάλει ακόμα περισσότερη εκπροσώπηση της πλειοψηφίας, αφού στο περιφερειακό συμβούλιο η πλειοψηφία λαβαίνει το 60% των συμβούλων, ενώ στην Οικονομική επιτροπή λαβαίνει πάνω από το 70% (ο περιφερειάρχης και 4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 2 σύμβουλοι μόλις της μειοψηφίας). Πρόσθεσε ότι η σημασία των θεμάτων που διαχειρίζεται η Οικονομική Επιτροπή είναι σημαντικότατη και γι αυτό πρότεινε: 1.  Να ενεργοποιείται συχνά και όποτε χρειάζεται η πρόνοια του Καλλικράτη για παραπομπή σημαντικών θεμάτων στο κυρίαρχο περιφερειακό συμβούλιο, 2. Να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας στην Οικονομική επιτροπή και 3. Να καλούνται σε όλες τις συνεδριάσεις της όλα τα αναπληρωματικά μέλη με δικαίωμα λόγου.

Πρότεινε τις δύο θέσεις των τακτικών μελών που αναλογούν στη μειοψηφία να καταλάβουν ανά μία οι παρατάξεις «Αγώνας για τα νησιά μας»  και «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ τις αντίστοιχες θέσεις των αναπληρωτών να καταλάβουν οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» και «Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο»). Στη ψηφοφορία που ακολούθησε  ο Βασίλης Τεντόμας ψήφισε με βάση αυτή τη τοποθέτηση, ανεξάρτητα με το γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τη τοποθέτησή τους θέλησαν να αποκλείσουν τη παράταξή μας και τη παράταξη «Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» από το να εκπροσωπηθούν έστω και με αναπληρωματικά μέλη. (Για να είμαστε δίκαιοι, η παράταξη του κ. Βογιατζή στην επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του 2ου αναπληρωματικού της μειοψηφίας «διόρθωσε» τη στάση της αποσύροντας τις δικές της υποψηφιότητες με παράλληλη αποχή από τη ψηφοφορία).  .

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επέτρεψε στη παράταξή μας να εκπροσωπείται στην Οικονομική επιτροπή με τη θέση του 2ου αναπληρωματικού της μειοψηφίας, θέση που θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για τη προώθηση λύσεων στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα της περιοχής του Βόρειου Αιγαίου.

 

Μυτιλήνη 10/12/2010

Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»