Αρχική Πολιτισμός Η «Πάραλος – Πολιτιστική Παρέμβαση» παρουσιάζει την παράσταση «ΑΝΑΤΟΛΗ»

Η «Πάραλος – Πολιτιστική Παρέμβαση» παρουσιάζει την παράσταση «ΑΝΑΤΟΛΗ»

13
«ΑΝΑΤΟΛΗ», λέγεται η παράσταση που το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου στις 9.00 μ.μ., παρουσιάζει στο ΟΜΗΡΕΙΟ η

«Πάραλος – Πολιτιστική Παρέμβαση». Πρόκειται για ένα ταξίδι με χορό, τραγούδι και δρώμενα που ξεκινά από την Καππαδοκία και φτάνει μέχρι την Ινδία.
Η «Πάραλος» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, το όραμα της οποίας ξεκίνησε από την ανάγκη για πολιτιστική έκφραση αλλά και παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002 στη Μυτιλήνη.
Σκοπός της εταιρείας είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η εναρμονισμένη ένταξη της στη σημερινή πραγματικότητα τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και στα πλαίσια της Ελληνικής ομογένειας.
Η «Πάραλος» επίσης ασχολείται με την κουλτούρα των μεταναστών που ζουν στη Μυτιλήνη, προβάλλοντάς την μέσα από τη μουσική και το χορό. Η προσπάθεια γίνεται, για να αναδειχθούν όλα τα πολιτιστικά στοιχεία που μας περιβάλλουν, πλησιάζοντας σε πρώτη φάση τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν στη Λέσβο και επιχειρώντας τη σύμπνοιά τους με το ντόπιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Διαθέτει 15μελές μουσικό σχήμα που καλύπτει μια ευρεία μουσική γκάμα κι αποτελείται από ντόπιους και ξένους μουσικούς. Το χορευτικό τμήμα παρουσιάζει χορούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και χορούς από άλλες χώρες όπως Γεωργία, Ουκρανία, Μολδαβία, Αλβανία, Αφγανιστάν, Βουλγαρία κ.α.

Οργάνωση: ΠΑΡΑΛΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ & Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.
Τιμή εισιτηρίου: 5€