Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση για την παραχώρηση στρατοπέδων

Ανακοίνωση για την παραχώρηση στρατοπέδων

23

 Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (συστάθηκε το 2010) σχετικά με το θέμα της παραχώρησης στρατοπέδων- περιουσίας δηλαδή του στρατού και την κατάρρευση του μετοχικού ταμείου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΟΝ ΚΛΗΡΟΝ.»

 Ενώ το ΜΤΣ καταρρέει και ο Υπουργός μειώνει μερίσματα και αυξάνει κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών, την ίδια ώρα, ο ίδιος ετοιμάζεται να εκχωρήσει τα στρατόπεδα περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), ξεκινώντας από την εκλογική του περιφέρεια!!!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, κατά τη σημερινή (σ.σ. 17/1)  επίσημη επίσκεψη του στο νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στο νέο Δήμαρχο κ Μπουτάρη, είπε μεταξύ άλλων, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση Τύπου του ΥΠ.ΕΘ.Α. «…το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στο έργο της νέας δημοτικής αρχής, όχι μόνον στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ευρύτερα, μέσα στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο εφαρμόζουμε με όλους τους δήμους γιατί θέλουμε το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μέτρο που δεν είναι αναγκαία για τη στέγαση μονάδων, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να βοηθήσουν ώστε να συγκροτηθούν τοπικά μοντέλα ανάπτυξης τα οποία να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης.»

Όπως είχαμε επισημάνει από τις 20-9-2010 (όταν με σφήνα στο νόμο περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ., τροποποιήθηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης ακινήτων του Τ.Ε.Σ. και του Τ.ΕΘ.Α.), είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο και προκλητικό με ένα άρθρο λίγων γραμμών να υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρηση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ (και ποιος ξέρει μετά που…;), τη στιγμή που υφίσταται θέμα κατάρρευσης των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών.

 

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

 

 

 

Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘέμα αποζημιώσεων πλημμυροπαθών από τον Αντινομάρχη στον υπουργό Οικονομικών
Επόμενο άρθρο3ήμερη απεργία για τους δικηγόρους εκτός Αθηνών