Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης σχετικά με τη λειτουργία στον πρώην ...

Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης σχετικά με τη λειτουργία στον πρώην Δ. Ομηρούπολης

8

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ                                   Χίος 14  Ιανουαρίου 2011

 ΠΡΟΣ :1.  κ. Δήμαρχο  Χίου

ΚΟΙΝ: 1. κ. Αντιδήμαρχο  Ομηρούπολης

             2. Σύλλογο υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄Βαθμού

             3. Τοπικά ΜΜΕ

 Κύριε Δήμαρχε,  

 

Με αφορμή διαμαρτυρίες και παράπονα  των οποίων γίναμε αποδέκτες κατοίκων του Βροντάδου και της ευρύτερης περιοχής της  Δημοτικής Ενότητας Ομηρούπολης θεωρούμε ότι πρέπει να λάβετε οπωσδήποτε υπόψη σας την καλή και σωστή λειτουργία του πρώην Δήμου  καθώς και κάθε πρώην Δήμου στο νησί ,  λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και κάνοντας τις απαιτούμενες ενέργειες .

 Κατανοούμε ότι με την διοικητική μεταρρύθμιση υπάρχει μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής  αλλά θεωρούμε επιβεβλημένο ο πρώην Δήμος  Ομηρούπολης να μην «κλείσει». Είναι απαραίτητο να παραμείνουν ορισμένοι  υπάλληλοι ( όσοι χρειάζονται) ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος .

Να οριστεί οπωσδήποτε εισπράκτορας  ώστε να μπορεί ο δημότης να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, όπως το νερό , να μπορεί να παίρνει μια άδεια ταφής , να μπορεί να δίνεται μια ληξιαρχική πράξη , να γίνεται και να ασκείται κάθε πράξη για τα καθημερινά δεδομένα στο Δήμο που εξυπηρετούσε τους πολίτες .

Το ΚΕΠ να παραμείνει  και να εξυπηρετεί  πρωί και απόγευμα  τους δημότες όπως λειτουργούσε . Εξάλλου αυτό προβλέπεται και στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣΑ-ΗΔ, που προβλέπει ότι ρητά τα υφιστάμενα ΚΕΠ και το προσωπικό τους παραμένουν και λειτουργούν ως έχουν .

Είναι αδιανόητο  να επιβάλλετε στους Δημότες την μετάβασή τους στα γραφεία της πόλης για  να εξυπηρετηθούν  , γεγονός που  προκαλεί πολλαπλά προβλήματα

( άγνωστοι χώροι , υπηρεσίες που δεν έχουν  ακόμα δρομολογηθεί  , υπάλληλοι που δεν είναι γνώστες  ακόμη των αντικειμένων και αρμοδιοτήτων τους).

Είναι απαραίτητο να λειτουργεί και αποκεντρωμένο παράρτημα τεχνικής υπηρεσίας-καθαριότητας και όχι τα αυτοκίνητα της καθαριότητας και  το προσωπικό  να είναι υποχρεωμένα  να εκτελούν δρομολόγια από το σημερινό αμαξοστάσιο  προς  το βόρειο τμήμα του νησιού, σπαταλώντας βενζίνη και πετρέλαιο για να αναλάβουν και να εκτελέσουν υπηρεσία.

  

Με τιμή

Για τη ΛΑ.Σ.

 Μάρκος Σκούφαλος

Δημοτικός Σύμβουλος