Αρχική Πολιτισμός Κινηματογραφική Λέσχη: «Γυναίκες χωρίς άντρες»

Κινηματογραφική Λέσχη: «Γυναίκες χωρίς άντρες»

13

Προβολή της ταινίας «Γυναίκες χωρίς άντρες» (Women without men) σε σκηνοθεσία Σιρίν Νεσάτ, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη Χίου
Τιμή εισιτηρίου: 6€
Ωρα έναρξης: 20:30

Δράμα | Έγχρωμο | 2009 | Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία | 95′
Σκηνοθεσία: Shirin Neshat, Shoja Azari
Σενάριο: Shoja Azari, Steven Henry Madoff
Πρωταγωνιστούν: Shabnam Toloui, Pegah Ferydoni, Arita Shahrzad

Βασισμένο σε μια νουβέλα «μαγικού ρεαλισμού» της Σαρνούς Παρσιπούρ, το «Γυναίκες χωρίς Άνδρες» αφηγείται τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών στη διάρκεια του καλοκαιριού του 1953, όταν το πραξικόπημα, που οργάνωσε η CIA, με την υποστήριξη των Βρετανών, ανατρέποντας τον πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μοσαντέγκ για να ξαναφέρει στην εξουσία τον Σάχη, προκάλεσε κατακλυσμό στην ιστορία του Ιράν. Σ’ ένα κλίμα πολιτικής αναταραχής, οι τέσσερις ηρωίδες της ταινίας βρίσκονται μαζί, αποκλεισμένες σ’ έναν υπέροχο κήπο. Η ιδέα του κήπου βρίσκεται στην καρδιά της μυστικής περσικής λογοτεχνίας, συμβολίζοντας ένα τόπο «πνευματικής μεταρσίωσης» ενώ, ταυτόχρονα , υπαινίσσεται την ιδέα της εξορίας, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας.

Όμως ο χρόνος είναι μετρημένος και η εξωτερική ζωή αρχίζει, σιγά-σιγά, να εισβάλει στις μοίρες των τεσσάρων γυναικών, τη στιγμή όπου η ιστορία της χώρας τους παίρνει μια τραγική στροφή.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργατικό Κέντρο προς υπουργείο Εργασίας: δύσκολη και η συνταγογράφηση στο ΙΚΑ Χίου
Επόμενο άρθροΣτο Ραγκούση οι περιφερειάρχες