Αρχική Νέα Τοπικά 250 μεταναστών Οδύσσεια- εγκατέλειψαν τη Νομική, στοιβάζονται σε ιδιωτικό κτήριο

250 μεταναστών Οδύσσεια- εγκατέλειψαν τη Νομική, στοιβάζονται σε ιδιωτικό κτήριο

9

ΟΜΗΡΟΙ ποικίλων παραγόντων της δημόσιας, πολιτικής, κομματικής, επιστημονικής και ιδιωτικής ζωής βρίσκονται οι 250 μετανάστες που μετά από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (27/1) προς Παρασκευή, να εγκαταλείψουν τη Νομική και να κλειστούν σε κτήριο επί της οδού Πατησίων. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν ο πρύτανης της Νομικής ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα, γεγονός που ήρε το πανεπιστημιακό άσυλο. Η αποχώρηση των 250 αναβλήθηκε δεκάδες φορές από απίστευτες διαπραγματεύσεις με το αίτημα για πορεία, την παρουσία φρουράς στο νέο κτήριο, τη συνοδεία, τις εγγυήσεις για ασφάλεια, την παρουσία ομάδων αλληλεγγύης, το νοίκι κ.ά.
Τελικά, στις 3.30 ξημερώματα Παρασκευής οι μετανάστες μετά από την -οριστική- συμφωνία, ξεκίνησαν πορεία προς την Πατησίων. Προηγούνταν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά σε διακριτική απόσταση, και ακολουθούσαν μετανάστες και συμπαραστάτες τους, γύρω στα χίλια άτομα. Στις 4 είχαν φτάσει στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, όπου θα στεγαστούν για το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Επειδή όμως οι χώροι δεν επαρκούν στο κτήριο της Ηπείρου όλοι (κράτος και οργανώσεις) άρχισαν να αναζητούν άλλο. Πάνω από 90 άνθρωποι μένουν άστεγοι! Ο υπουργός Εσωτερικών πάντως δείχνει το αυστηρό πρόσωπο του κράτους, πετώντας πάλι το μπαλάκι στον Παπουτσή: Μετά 15 ημέρες θα εφαρμοστεί ο νόμος για όσους δεν έχουν χαρτιά. Δηλαδή, απέλαση.
Κλειδωμένες παραμένουν οι τουαλέτες, καθώς και η κουζίνα του αρχοντικού.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ