Αρχική Νέα Τοπικά Νέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών 4 και 7 Φεβρουαρίου

Νέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών 4 και 7 Φεβρουαρίου

17

Στη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου , αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίεςτην Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ζητάμε να αποσυρθούν ή να τροποποιηθούν ριζικά  τα σημεία του  Νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά  κριτήρια , την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία. Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη»

«Αναμένουμε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης» συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ..

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Αμπατζόγλου απάντησε πως «στηρίζουμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση . Παραμένουν ωστόσο πολλά τεχνικά και διαδικαστικά σημεία  που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής . Είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για μια ακόμη φορά»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πρόληψης Χίου: δράσεις για β’ εξάμηνο 2010
Επόμενο άρθροΠαύλος Καλογεράκης: Επαγγελματική διέξοδος: Θάλασσα