Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρο Πρόληψης Χίου: δράσεις για β’ εξάμηνο 2010

Κέντρο Πρόληψης Χίου: δράσεις για β’ εξάμηνο 2010

51

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2010 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:
Εκπαιδευτικοί

          Συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συλλόγων εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 19 συναντήσεις με ισάριθμους συλλόγους, τις οποίες υλοποίησαν τα στελέχη του Κέντρου, Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.

          Σεμινάριο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την εφαρμογή των εκπαιδευτικών υλικών πρόληψης των εξαρτήσεων, «Στηρίζομαι στα πόδια μου» και «Συζητήσεις Εφήβων», με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών απ[ό Γυμνάσια και Λύκεια του νομού. Το σεμινάριο οργάνωσαν και υλοποίησαν η Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.
      
Μαθητές

          Συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στην πρόληψη των εξαρτήσεων, με μαθητές 6 τμημάτων του ΕΠΑΣ Χίου. Τις συναντήσεις πραγματοποίησαν τα στελέχη Γιώργος Ψαρούδης, Στράτος Τσουκάρης και Μαρίνα Κυριάκου.

     Στρατός

          Σε συνεργασία με την 96 ΑΔΤΕ, υλοποιήθηκε ομάδα με συμμετοχή στελεχών των στρατιωτικών μονάδων του νομού, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων. Συντονιστές ήταν ο Γιώργος Ψαρούδης και ο  Στράτος Τσουκάρης.

      Ομιλίες

          Διεξήχθη ομιλία στο Δαφνώνα, κατόπιν πρόσκλησης από τον πολιτιστικό σύλλογο Δαφνώνα, με θέμα: «Έφηβοι: χαρακτηριστικά και δυσκολίες στη σύγχρονη εποχή». Εισηγητής ήταν ο Στράτος Τσουκάρης.

     Ευρύτερη κοινότητα

          Διοργάνωση και διεξαγωγή Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Αλκοόλ: χρήση-εξάρτηση-θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες». Σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία. Εισηγητές στην επιστημονική ημερίδα ήταν: ο Γιάννης Γρηγορίου από τη Μονάδα Απεξάρτησης «Μέθεξις» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η Ίλια Θεοτοκά από το Πρόγραμμα «Αθηνά» του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, η Γιάννα Θωμοπούλου από το Πρόγραμμα «¨Άλφα» του ΚΕΘΕΑ, η Εριφύλη Λιδοπούλου από το τμήμα Εφήβων-Νέων του ΨΝΑ και η Βασιλική Τσουρά από τη Μονάδα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ στο Ρέθυμνο.

     Ατομικές συναντήσεις

          πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή εμφανίζουν άλλες μορφές εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους και με άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία ζήτησαν βοήθεια.

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου, των Ψαρών και Οινουσσών, καθώς και άλλων δήμων και περιφερειών για την κάλυψη συγκεκριμένων περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χίου

Γιώργος Ψαρούδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος, Κοινωνιολόγος

Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός

Στράτος Τσουκάρης, Κλινικός Ψυχολόγος

Μαρίνα Κυριάκου, Κοινωνική –Κλινική Ψυχολόγος

Γιασεμή Κωνσταντινούδη, Γραμματέας

 

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία συλλόγου γονέων 1ου Γυμνασίου για τα έργα στην αυλή του σχολείου
Επόμενο άρθροΝέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών 4 και 7 Φεβρουαρίου