Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων 1ου Γυμνασίου για τα έργα στην αυλή του σχολείου

Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων 1ου Γυμνασίου για τα έργα στην αυλή του σχολείου

26

 

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χίου για τις εργασίες που έγιναν το σαββατοκύριακο στην αυλή του σχολείου, και συγκεκριμένα η τοποθέτηση καλουπιών για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών. Αυτό που τονίζει είναι ότι δεν ενημερώθηκε ούτε ο Σύλλογος ούτε η Διεύθυνση του σχολείου και θυμίζει ότι υπήρχε η δέσμευση ότι δεν θα γινόταν καμία ενέργεια πριν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παραλαβής των προκατασκευασμένων αιθουσών.

Με ερώτησή του έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος. Απαντώντας ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας Νίκος Νύκτας τόνισε ότι έγιναν οι εργασίες Σάββατο για να μην υπάρχουν παιδιά στο σχολείο, αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν ολοκληρώθηκαν. Οπως είπε η δέσμευση ήταν να ενημερώσουν όταν θα έμπαιναν οι προκάτ αίθουσες και ότι πρέπει να έιναι έτοιμες οι βάσεις όταν έρθουν. Πάντως λόγω του ότι υπήρξε ένα άλλο επείγον θέμα να αντιμετωπίσει ο ΟΣΚ, οι αίθουσες που αναμένονταν στη Χίο, δεν θα έρθουν άμεσα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονένων έχει ως εξής:

 

 

 Την  Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 αντιληφθήκαμε ότι στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου μας  τοποθετήθηκαν   καλούπια, προφανώς για την κατασκευή  βάσεων των προκατασκευασμένων αιθουσών, στις οποίες θα μεταστεγαστούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου,   εν όψει της κτηριακής επισκευής του.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε εντός του Σαββατοκύριακου, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί τόσο   η  Δ/νση του σχολείου μας όσο  και το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων  από τους αρμοδίους, οι οποίοι αθέτησαν  για μια ακόμα φορά  την δέσμευση τους  προς τον Σύλλογο Γονέων, όπως αυτή είχε εκφραστεί στη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με την οποία δεν θα γινόταν καμιά ενέργεια πριν οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παραλαβής των προκατασκευασμένων αιθουσών.

Τα καλούπια απομακρύνθηκαν από τον αύλειο χώρο του σχολείου μας μετά από παρέμβαση της Δ/σης  του σχολείου μας και  του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων.  

Η βεβιασμένη και εν κρυπτώ αυτή κίνηση δηλώνει, κατά την εκτίμηση μας, την προχειρότητα, με την οποία οι αρμόδιοι χειρίζονται το θέμα της επισκευής του ιστορικού 1ου Γυμνασίου, την έλλειψη σχεδιασμού, τον μη σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία  θέτοντας  σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια των μαθητών .

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εμμένει στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία, η επισκευή του 1ου Γυμνασίου Χίου είναι το ζητούμενο για όλους εμάς τους γονείς, όμως αυτή   πρέπει να γίνει με τον όσο δυνατό καλύτερο τρόπο, στο συντομότερο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων) και επαναλαμβάνει ότι στην μελλοντική μετεγκατάσταση του σχολείου μας οι τελευταίοι που θα μεταφερθούν θα είναι οι μαθητές του σχολείου μας.

            Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους βεβιασμένες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και  την ομαλή πορεία του έργου με ευθύνη των αρμοδίων.

Απαιτούμε, από τους αρμοδίους να αντιμετωπίσουν την  μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Χίου  με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα  με μακραίωνη παράδοση στην εκπαίδευση του τόπου μας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑριούσιος: που θα βρείτε τα κρασιά της Βόρειας Χίου
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας από Εμπορικό Σύλλογο & μουσικοχορευτική βραδιά