Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανδρέας Μιχαηλίδης: οι γιατροί στο απόσπασμα

Ανδρέας Μιχαηλίδης: οι γιατροί στο απόσπασμα

36

Οι γιατροί στο απόσπασμα

 Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο λόγων και πράξεων. Καθημερινά οι επιλογές της συγκρούονται πλέον και με αυτή την απλή λογική. Εκτός από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα γενιών ολόκληρων, τώρα βάζει πλέον σκοπό και την εξόντωση ολόκληρων επαγγελματικών τάξεων.
Οι γιατροί πήραν σειρά, μετά από άλλους επαγγελματίες (φαρμακοποιούς, δικηγόρους κ.α.) στην πορεία προς την εξαθλίωση και την εξόντωση. Με διαδικασίες παράνομες, αυθαίρετες και εξωφρενικές, προωθούνται «ρυθμίσεις» στο χώρο της περίθαλψης των ασφαλισμένων έξω από τα όρια της κοινής λογικής.[e} Εξαναγκάζονται λοιπόν οι γιατροί με διαδικασίες «εξπρές» να προσφέρουν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους προς τους οποίους δεν έχουν καμιά υποχρέωση. Ενώ λοιπόν έχουν υπογράψει συμβάσεις με Ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ (παλιό ΤΕΒΕ) και ΟΠΑΔ (Δημόσιο), υποχρεώνονται σε μια νύκτα να εξυπηρετούν επιπρόσθετα και ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Η «ρύθμιση», πέραν από τον προφανή σκοπό που έχει να πλήξει την απεργία των ιατρών του ΙΚΑ, αποτελεί και ένα πρωτότυπο παραλογισμό.
Αύριο δηλαδή, θα καλέσει η κυβέρνηση τους καθηγητές του Λυκείου να παραδίδουν μαθήματα στους μαθητές του νηπιαγωγείου, όταν απεργούν οι νηπιαγωγοί ή αντίστροφα. Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας ψεύδεται ασύστολα. Δηλώνει ότι προηγήθηκε διαβούλευση, όταν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το Προεδρείο δήλωσε ότι έγινε μια μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Υπουργό, χωρίς να συζητηθεί τίποτα σχετικά με το νομοσχέδιο. Χρησιμοποιεί τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του για να δυσφημεί ένα ολόκληρο κλάδο, προβάλλοντας και ξαναπροβάλλοντας τα άνομα έργα των ολίγων επίορκων εξισώνοντάς τους με το σύνολο των ιατρών. Ακόμα και εκείνων των αρκετών χιλιάδων νέων συναδέλφων μας που ζουν το φάσμα της ανεργίας, ή δουλεύουν με άθλιες αντιμισθίες σε ιδιωτικά κέντρα. Προκαλεί λέγοντας ότι επιτελεί έργο «ευθετισμού» του χώρου της Υγείας, όταν ξέρει ότι είναι εντεταλμένος της ΕΕ και του ΔΝΤ, με μόνο ζητούμενο τις περικοπές των δαπανών στο χώρο της Υγείας.

Οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι αλλαγές αυτές θα έχουν σύντομα σοβαρό αντίκτυπο στην περίθαλψη που περιμένουν από τα Ταμεία τους. Οι εισφορές που για χρόνια κατέβαλλαν δεν θα αντιστοιχούν ούτε στο ελάχιστο στην ποιότητα των (ήδη υποβαθμισμένων) υπηρεσιών που θα απολαμβάνουν. Τέλος ας αντιληφθεί όλη η κοινωνία ότι, σήμερα είμαστε εμείς. Η δική μας εξόντωση στα πλαίσια μιας στυγνής οικονομική πολιτικής. Αύριο είναι η σειρά των επόμενων. Η αμοιβή των 10 ευρώ για την εξέταση ενός ασφαλισμένου από τον γιατρό είναι εξευτελιστική και για τον ιατρό, αλλά και για τον ίδιο τον ασφαλισμένο.

 

Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Χίου

στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια επιστολή ΠΣΑΜΕΑ στο Ν. Ροδίτη για εκλογή του σε ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ
Επόμενο άρθροΣύλλογος Οικολογίας: καταστρέφουν το Φαράγγι των Καμπιών