Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Οικολογίας: καταστρέφουν το Φαράγγι των Καμπιών

Σύλλογος Οικολογίας: καταστρέφουν το Φαράγγι των Καμπιών

22

 

Κανονικά η περιοχή θα έπρεπε να προστατεύεται και να την είχαμε σαν κόρη οφθαλμού. Και όμως στην ευρύτερη περιοχή του φαραγγιού των Καμπιών, σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Οικολογίας, μπουλντόζες προχωρούν σε διαπλάτυνση του δρόμου προς την παραλία. Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες γίνονται όμως υπερβολικά μεγάλου όγκου χωματουργικές εργασίες, εν ενδιαφέρον έχει να δούμε αν τώρα έχουμε γνώσηγια το ποιος έχει δώσει την εντολή.
Το συγκεκριμένο θέμα ανοίγει όμως και άλλη μια συζήτηση. Θα μπορέσουν οι κατά τόπους αντιδήμαρχοι να παίξουν το ρόλο που τους αναθέτει ο Καλλικράτης, να είναι δηλαδή οι άνθρωποι εκείνοι που θα βλέπουν μπροστά και θα κοπιάζουν για την ανάπτυξη της περριοχής τους ή θα λειτουργούν σαν τους κοινοτάρχες της δεκαετίας του ’70 όπου κύριο μέλημα ήταν οι… τσιμεντοστρώσεις;

Η καταγγελία του Συλλόγου οικολογίας & περιβάλλοντος είναι η ακόλουθη:

 

 

       Αφού κάηκε  δυο φορές για να πετύχει η «αποψίλωση», βοσκήθηκε μετά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ανοίχτηκαν δεκάδες αγροτικοί και δασικοί δρόμοι αμφίβολης χρησιμότητας στο πουθενά, άρχισαν δειλά – δειλά να εμφανίζονται τα πρώτα αυθαίρετα στην παραλία και στο φαράγγι,  αποψιλώθηκε αυθαίρετα από τις κροκάλες η παραλία, τώρα επιτέλους ήρθαν οι μπουλντόζες …. της «αξιοποίησης».

     Μιλάμε για την πολύπαθη αλλά σημαντικότατη για το νησί περιοχή των Καμπιών.

 

     Περιοχή πανέμορφη, μοναδική  στη Χίο  και στο Αιγαίο, που συνδυάζουν βουνό, θάλασσα κι ένα υπέροχο φαράγγι, πλούσιος βιότοπος και υδροβιότοπος , κιβωτός για την χλωρίδα και την πανίδα του νησιού. Αρχαιολογικός χώρος.

 

      Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι τεράστιες μπουλντόζες διαπλατύνουν τον δρόμο για την παραλία  Όπως και σε πολλά άλλα έργα στη Χίο έτσι κι εδώ φαίνεται οι διοικούντες να έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου αλλά δυστυχώς και της προτεραιότητας (Βλ. Γεφύρι Παντουκιούς). Και σε καιρούς χαλεπούς ….

     Ένα τεράστιο high way αρχίζει να κατασκευάζεται …..  (Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μελέτες  ή αν όλα γίνονται με τον γνωστό Ελληνικό τρόπο…)

    Υπερβολικά μεγάλου όγκου χωματουργικές εργασίες πληγώνουν βάναυσα το τοπίο που μόλις είχε αρχίσει να καλύπτει τις πληγές που του είχαν αφήσει οι φωτιές οι δρόμοι κ.λ.π.

    Αντί μιας μικρής βελτίωσης του δρόμου βλέπουμε να βιάζεται για άλλη μια φορά χωρίς την λογική και την ευαισθησία που απαιτεί ένα τέτοιο οικοσύστημα.

 

      Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου  αυτή η περιοχή θα είχε μπει σε κάποιο καθεστώς  αυστηρής προστασίας. (εδώ τυχαία ευτυχώς είναι στην περιοχή NATURA που βάλλεται αδιακρίτως από όλους)

       Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα προωθούνταν ήπιες αγροτουριστικές δραστηριότητες – αγροτουρισμός 

      Εδώ ζαλισμένη αργοπεθαίνει βλέποντας φωτιές ,δρόμους, κατσίκια  να τη βιάζουν.

Επιτέλους σεβαστείτε τον τόπο που κληρονομήσατε από τους προγόνους σας και θα αφήσετε στα παιδιά σας  Ο Τόπος αυτός δεν σας ανήκει Για λίγο τον διαχειρίζεστε . Αν είστε ανίκανοι να τον προστατέψετε τουλάχιστον μην τον καταστρέφετε άλλο …

 

 

Υγ.   Μέχρι και πριν από λίγο  καιρο όλες οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις  είχαν σεβαστεί την περιοχή , μάλιστα επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Γ. Καλουτα είχαν κατασκευαστεί οι φυσικές διαδρομές στο φαράγγι, οι δε μετέπειτα Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις του Πολύδωρα Λαμπρινουδη επί 8 έτη  φρόντιζαν αυτές. Τώρα τι άλλαξε ;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Μιχαηλίδης: οι γιατροί στο απόσπασμα
Επόμενο άρθροΣύλλογος Καρκινοπαθών ΕΛΠΙΖΩ: λειτουργία γραφείου κοινωνικής υποστήριξης