Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η δικαστική δίωξη του πρώην...

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η δικαστική δίωξη του πρώην προέδρου Λαγκάδας θα βρει απέναντί της τον αγωνιζόμενο λαό

11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

“Η δικαστική δίωξη του πρώην προέδρου Λαγκάδας θα βρει απέναντί της τον αγωνιζόμενο λαό”

 

Η δίωξη του πρώην προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας Στέφανου Τσίγκου (δια της δικαστικής αγωγής διεκδικώντας απ’ αυτόν ως αποζημίωση το ποσό των 450.000 ευρώ) ο οποίος ως πρόεδρος του χωριού του υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κατοίκων του να ζουν σε σε καθαρό και υγιεινό περιβάλλον αποτελεί πολιτική πράξη.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί με ανοχή των δημάρχων (πρώην) Ομηρούπολης, των πρώην Νομαρχών Χίου, δόθηκε το δικαίωμα να λειτουργεί, χωρίς τις νόμιμες άδειες, μονάδα εκτροφής βοειδών, η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής και έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Η προσπάθεια εκφοβισμού δια των δικαστικών διώξεων και η ανεκτικότητα των τοπικών αρχών, δεν πρόκειται να πτοήσουν αυτούς, που έχουν τάξει εαυτούς στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Λαγκάδας να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ζει σε υγιεινό περιβάλλον κόντρα στα συμφέροντα αυτών που το καταπατούν.

 

Χίος 3/2/2011