Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουρουρούλης: απαντήσεις υπουργείων για διχοτόμηση λιμενικού σώματος

Κ. Μουρουρούλης: απαντήσεις υπουργείων για διχοτόμηση λιμενικού σώματος

10

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 Αποκαλυπτικές του αδιεξόδου που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε, είναι οι απαντήσεις των αρμοδίων (;) Υπουργείων σε Ερωτήσεις του Βουλευτή Ν. Χίου και Υπεύθυνου Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Μουσουρούλη, σχετικά με την ενίσχυση της υπηρεσιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος και τις επιπτώσεις της διχοτόμησή του στην ελληνική ναυτιλία.

Οι απαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταδεικνύουν ότι η πολυδιαφημισμένη «Ελληνική Ακτοφυλακή» σχετίζεται μόνο με την κυβερνητική εμμονή αποκοπής του Λιμενικού Σώματος από την εμπορική ναυτιλία και όχι με την επιχειρησιακή του ενίσχυση. 

Οι  απαντήσεις του Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων αποκαλύπτουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι Κυβερνητικοί πειραματισμοί ακόμη και στην κατανομή της χρηματοδότησης για το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των Υπουργείων. Επιπλέον, επιχειρούν να δικαιολογήσουν, ως ορθολογική, την ενασχόληση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, όταν αναγνωρίζουν, έστω και με 16 μήνες καθυστέρηση, ότι μόνο προβληματική είναι η διάσπαση της ενότητας των θεμάτων ναυτιλίας.   

Σε ό, τι αφορά στα ερωτήματα του Κωστή Μουσουρούλη για την αλλαγή του τρόπου προμήθειας των υλικών και τον «Καλλικράτη» στους Λιμενικούς Σταθμούς, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, δεν δίνεται καμία απάντηση, παρότι ο ίδιος ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων μόλις χθες (06.02.2011) επανέφερε τη συζήτηση για «Λιμενικό Καλλικράτη». Δυστυχώς και στον ευαίσθητο αυτό τομέα, αποδεικνύεται πως η μόνη πυξίδα της Κυβέρνησης είναι ο αυτοσχεδιασμός.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ: παρουσιάζει τον πλούτο της!
Επόμενο άρθροΣτάθης Σταυρόπουλος: Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης