Αρχική Νέα Τοπικά Δελτίο τύπου για τις επαφές του Ν. Γιακαλή κατά την επίσκεψή του...

Δελτίο τύπου για τις επαφές του Ν. Γιακαλή κατά την επίσκεψή του στη Χίο

4

Σειρά συναντήσεων εργασίας περιείχε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή στη Χίο στις 9/2/2011.

Αρχικά ο κ. Γιακαλής συναντήθηκε και είχε συνεργασία με υπηρεσιακά στελέχη της Περ/κής Ενότητας Χίου με αντικείμενο την ορθολογική οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου με κύριο θέμα τον προγραμματισμό ενεργειών για να αντιμετωπιστούν τα  προβλήματα στην υλοποίηση του σημαντικού έργου του Ιστορικού Ιατρικού Μουσείου Χίου.

Σε Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας στη Χίο ειδικά το δύσκολο πρώτο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων από τις αιρετές αρχές. Υπογράμμισε επίσης τη μεγάλη ευκαιρία που σηματοδοτεί για τα νησιά μας το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ, του οποίου η υλοποίηση πρόκειται να αρχίσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη με το Δήμαρχο Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας των δυο αυτοδιοικητικών θεσμών για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Τέλος το απόγευμα της 9/2/2011, ο κ. Γιακαλής συνοδευόμενος από τον κ. Γανιάρη και κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων, επισκέφθηκε τους οικισμούς Λιθί, Πυργί, Αρμόλια και Νένητα, όπου είχε συζητήσεις με τους κατοίκους ιδιαίτερα για τα τοπικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου