Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή καταβολής εισφορών για πλημμυροπαθείς- αργούν οι αποζημιώσεις

Αναστολή καταβολής εισφορών για πλημμυροπαθείς- αργούν οι αποζημιώσεις

8

 

Αναστέλλονται όλες οι πληρωμές των οφειλομένων προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ των εταιρειών που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, έστω και καθυστερημένα, ρυθμίζεται το σχετικό θέμα, οπότε και θα έχουν οι πλημμυροπαθείς την δυνατότητα να µην καταβάλλουν τις σχετικές εισφορές τους που αφορούν το διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 31/3/2011.

Παράλληλα ρυθμίζεται οι πληρωμές να γίνουν μετά την 1/4/2011 και μέσω πολλαπλών δόσεων, ενώ θα μπορούν να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα από τα ταμεία.

Αντίθετα πολύ πίσω είμαστε σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις.

Επαινώντας την πρώην Νομαρχία για τον τρόπο που κινήθηκε στο σχετικό θέμα, τόνισε ότι χρειάζεται οι φορείς να ενεργοποιηθούν και να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για εκδοθεί άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ανοίγει το δρόμο στον ΕΟΜΜΕΧ να καταβάλει αποζημιώσεις.

 Ζητήθηκε επίσης από τους 35 περίπου επιχειρηματίες που έλαβαν αποζημιώσεις και από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα στο τμήμα ΠΣΕΑ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στο φάκελο τους.