Αρχική Νέα Τοπικά Δέσποινα Ψωρρα- Λούρου: Ενέργειες τοπικού συμβουλίου Βροντάδου

Δέσποινα Ψωρρα- Λούρου: Ενέργειες τοπικού συμβουλίου Βροντάδου

11

 

 

             ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 

 

  Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και οι ριζικές αλλαγές που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο  σε όλα εκείνα που οφείλουμε στον τόπο μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην πραγματοποίηση μεγαλεπήβολων έργων αλλά πιστεύουμε ότι ακόμη και μικρά σχεδιασμένα βήματα μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας, που είναι και το κύριο ζητούμενο για μας.

Πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία αλλά και με μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης  σχεδιάσαμε το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου που θα αποτελέσει και τον «μπούσουλα» για όλα αυτά που θα γίνουν στον τόπο μας.

Έτσι ιεραρχώντας τα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε, δίνουμε προτεραιότητα στην  καλή ποιότητα νερού  αλλά και στην  επαρκή ποσότητα που θα πρέπει να παρέχεται στους συνδημότες μας, ενώ ζητήματα καθαριότητας (αποκομιδή σκουπιδιών,   κοινόχρηστων χώρων κλπ) αποτελούν για μας βασική υποχρέωση τόσο προς τους κατοίκους όσο και προς τους επισκέπτες μας. 

 Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε τις βάσεις και δεν θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση μεγάλων έργων  τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Βροντάδου.

Μεγάλο στοίχημα για μας  αποτελεί  η ανάδειξη της περιοχής της Δασκαλόπετρας με τη δημιουργία  Κέντρου Ομηρικής Προβολής καθώς επίσης και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της παραλιακής οδού.

Παράλληλα στις δυο πρώτες συνεδριάσεις εισηγηθήκαμε θέματα που άπτονται  της καθημερινότητας αλλά και στηρίζονται στις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς, που αποτελούν για μας  στυλοβάτες της κοινωνικής συνοχής που επιδιώκουμε.

Αξίζει να αναφέρουμε την προσπάθεια που θα καταβληθεί , έτσι ώστε να γίνει εύκολη και ασφαλής η διέλευση στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου, η οποία στηρίζεται σε δύο βασικούς στόχους: ο πρώτος είναι η εφαρμογή της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (μονοδρομήσεις, σημάνσεις κλπ.) ενώ ο δεύτερος είναι η  λήψη μιας σειράς μέτρων όπως η επινοικίαση οικοπέδων για πάρκινγκ σε περιοχές που ασφυκτιούν,  η εφαρμογή περιοριστικών  όρων  δόμησης   σε νεόδμητες οικοδομές που εφάπτονται δημοτικών οδών καθώς και η υποχρεωτική  δέσμευση χώρων για γκαράζ, στοχεύοντας στην διευκόλυνση των πολιτών   και στην προστασία της φυσιογνωμίας της περιοχής μας.

Ένας ακόμη άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούμε είναι αυτός του εθελοντισμού και  γενικότερα της προσφοράς τόσο σε συνανθρώπους μας όσο και στον ίδιο τον τόπο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε την ενεργοποίηση του Ταμείου Συμπαραστάσεως Βροντάδου και της Τράπεζας αίματος , δυο θεσμοί που είχαν αδρανοποιηθεί τα προηγούμενα  χρόνια. Παράλληλα προχωρήσαμε στην σύσταση εθελοντικών ομάδων δράσης, με πρώτες την ομάδα για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου και την ομάδα για την παιδεία- τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου μας και με αυτό το  σκεπτικό θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να προτείνουμε καθετί που πιστεύουμε ότι κινείται προς την κατεύθυνση της υγιούς ανάπτυξης που δικαιούμαστε.

 

                                                       Δέσποινα  Ψωρρα- Λούρου

                                                              Πρόεδρος   Τ.Σ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελετή καθομολόγησης στο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΜάγεψε τους μαθητές στην Αργυρούπολη ο Σταμάτης Κριμιζής