Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΜΕ: αντίθετη σε κάθε συγχώνευση σχολείων

ΕΛΜΕ: αντίθετη σε κάθε συγχώνευση σχολείων

9

Αντίθετη στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων είναι η ΕΛΜΕ, κάτι που τόνισε και στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη. Μάλιστα κρίθηκε απαραίτητο να βγει το παρακάτω δελτίο τύπου, αφού υπήρχαν θέματα στα οποία δεν αναφέρθηκε το αντίστοιχο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου:

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ, κινούμενο στα πλαίσια των επισκέψεων σε Περιφερειάρχες ή Αντιπεριφερειάρχες που πρότεινε η ΟΛΜΕ για ανάλυση του ζητήματος των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, έγινε δεκτό μετά από αίτημά του    από τον  κ.  Γανιάρη Κ. Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Αιγαίου στις 8-2-11.

  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η  επίδοση εγγράφως της ομόφωνης  απόφασης της ΕΛΜΕ   που είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε  συγχώνευση Σχολικών Μονάδων της Χίου.

 Μετά από διαλογική συζήτηση  επί του θέματος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν διατύπωσε κάποια δεσμευτική θέση, αλλά ανέφερε ότι η απόφαση της ΕΛΜΕ  θα ληφθεί υπόψη από την Περιφέρεια μαζί και με τις αποφάσεις των άλλων συναρμόδιων φορέων και θα εξετασθεί και με τεχνοκρατικούς όρους.

 Με την ευκαιρία της επίσκεψης  , το ΔΣ έθιξε τα υφιστάμενα αιτήματα ανέγερσης των διδακτηρίων  του ΕΠΑΛ, ΕΕΕΕΚ και του υπό ίδρυση  4ου   Γενικού Λυκείου Χίου στο Βόρειο μέρος της πόλης.  Επ΄ αυτών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έδειξε ενδιαφέρον και προσκάλεσε επιτόπου υπηρεσιακό παράγοντα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας ο οποίος όμως του ζήτησε χρόνο μερικών ημερών για να μελετήσει το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αυτά τα θέματα και να τον ενημερώσει.

                  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έκρινε απαραίτητο να εκδοθεί το παρόν δελτίο τύπου για την  ενημέρωση της κοινής γνώμης καθότι τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της 10-2-11 που εκδόθηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη διαπιστώθηκε ότι  δεν περιγράφονται τα λεχθέντα της εν λόγω συνάντησης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

   ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΠΡΙΛΗΣ                                       ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ”