Αρχική Νέα Τοπικά Διοίκηση Νοσοκομείου Χίου, ζητά εξηγήσεις από απεργούς γιατρούς

Διοίκηση Νοσοκομείου Χίου, ζητά εξηγήσεις από απεργούς γιατρούς

7

Σε έγγραφη απολογία καλούνται τρεις γιατροί του Νομαρχιακού νοσοκομείου Χίου από τη Διοίκηση, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου στις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ) την επομένη της απεργιακής κινητοποίησης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου απέστειλε έγγραφο (ΑΠ 1223/9-2-11) με  αποδέκτες τους γιατρούς που ήταν απεργοί την προηγουμένη μέρα και τους ζητά να δώσουν εγγράφως εξηγήσεις για την… αδικαιολόγητη απουσία τους!

«Φαίνεται λοιπόν πως η επικοινωνιακή απόπειρα του υπουργείου Υγείας να εμφανίσει μηδαμινά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία περνά σε αναβαθμισμένη φάση.  Επιδιώκουν πλέον να προκαλέσουν εκφοβισμό σε γιατρούς που απεργούν. Χρειάζεται να αντιδράσουμε δυναμικά σ΄ αυτές τις απόπειρες. Χρειάζεται να ξεσηκώσουμε θύελλα διαμαρτυριών πριν ανοίξει η όρεξη στους Διοικητές και περάσουν στη φάση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»,», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης θεωρεί ότι «η ενέργεια αυτή έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει τους ιατρούς σε μια περίοδο κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, καθώς και την παροχή ασφαλών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».

Παραθέτουμε ολόκληρες τις δηλώσεις των κ.κ. Βαρνάβα και Μιχαηλίδη:

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου απέστειλε χτες έγγραφο (ΑΠ 1223/9-2-11) με  αποδέκτες τους γιατρούς που ήταν απεργοί την προηγουμένη μέρα.

Και τι τους ζητάει;

Τους ζητά να δώσουν εγγράφως εξηγήσεις για την… αδικαιολόγητη απουσία τους!

Φαίνεται λοιπόν πως η επικοινωνιακή απόπειρα του υπουργείου Υγείας να εμφανίσει μηδαμινά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία περνά σε αναβαθμισμένη φάση.  Επιδιώκουν πλέον να προκαλέσουν εκφοβισμό σε γιατρούς που απεργούν, ώστε όντως να καταφέρουν μέσω της καταστολής να δίνουν αληθινά και όχι χαλκευμένα ποσοστά που θα βρίσκονται κάτω από τη μονάδα. 

Χρειάζεται να αντιδράσουμε δυναμικά σ΄ αυτές τις απόπειρες. Χρειάζεται να ξεσηκώσουμε θύελλα διαμαρτυριών πριν ανοίξει η όρεξη στους Διοικητές και περάσουν στη φάση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Με την ευκαιρία λέμε και πάλι τα εξής:

1. Όταν προκηρύσσει απεργία η ΟΕΝΓΕ τότε η ίδια ενημερώνει εγγράφως το υπουργείο Υγείας κι εκείνο οφείλει με τη σειρά του να ενημερώσει τις Διοικήσεις.

2. Οι Ενώσεις οφείλουν υποχρεωτικά να ενημερώνουν τις Διοικήσεις όταν οι ίδιες αποφασίζουν απεργία. Προαιρετικά μπορούν να το πράττουν και στις περιπτώσεις πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Συνεπώς ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να καλέσει σε εξηγήσεις γιατρούς που απεργούν, ακόμη και αν νομίζει ότι το Νοσοκομείο είναι προέκταση του στρατώνα, στον οποίο το πάλαι ποτέ ήταν Διοικητής.

Δημήτρης Βαρνάβας”

 

                                                            Χίος 10/2/11   

 ΔΗΛΩΣΗ                                                                   

 Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Διοικητή του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να καλέσει σε έγγραφη απολογία τρεις συναδέλφους του Νοσοκομείου για τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Φεβρουαρίου. Θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει τους ιατρούς σε μια περίοδο κινητοποιήσεων που έχουν σαν σκοπό την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους, καθώς και την παροχή ασφαλών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Για το όλο ζήτημα ενημερώθηκε αναλυτικά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

 Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης

Ιατρός Ρευματολόγος

Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Χίου

στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤελετή καθομολόγησης στο Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΜάγεψε τους μαθητές στην Αργυρούπολη ο Σταμάτης Κριμιζής